facebook:2154166194794923

Nākamā gada pasaules hokeja čempionāta talismans būs lācis, atklājusi Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Kad pasaules hokeja čempionāts iepriekšējoreiz notika Slovākijā 2011. gadā, turnīra talismans bija vilks, bet šoreiz organizatori izvēlējušies citu savu nacionālo dzīvnieku — lāci. Pretendentu uz šo godu gan bija trīs: lācis, vilks un auns. "Pēdējā kārtā izvēlējāmies no trim talismaniem, un visi trīs bija spēcīgi kandidāti," saka reklāmas aģentūras "Wiktor Leo Burnett" radošais direktors Jurajs Dvoreckis.

"Lācis kā slovāku talismans simbolizē spēku, drosmi un cīnītāja garu. Tajā pašā laikā tas ir tipisks mūsu mežu iemītnieks, dabas daļa, viņam ir īpaša loma slovāku folklorā. Tāpēc tieši lācis ir vilka Gūlija ("Goooly") sekotājs. Turklāt, kas nav mazsvarīgi, lācis simbolizē arī mūsu vēlmi atgūt Slovākijas hokeja kādreizējo spēku," saka turnīra mediju un komunikācijas direktore Mihaela Grendelova.

Lācim pagaidām nav vārda, to aicina ieteikt līdzjutējiem čempionāta oficiālajā mājas lapā. No piedāvātajiem variantiem žūrija izvēlēsies divus interesantākos un par tiem notiks balsojuma otrā kārta. Talismana vārda izziņošana notiks 27. augustā.

Kā zināms, 2019. gada pasaules čempionātu uzņems Slovākija, spēlēm notiekot Bratislavā un Košicē, un turnīrs risināsies no 10. līdz 26. maijam.

Latvijas izlase spēlēs B grupā kopā ar Zviedriju, Krieviju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Austriju un Itāliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!