Foto: AFP/Scanpix
Pazīstamais čehu hokeja vārtsargs Dominiks Hašeks otrdien paziņoja, ka oficiāli noslēdz savu sportista karjeru, vēsta ārzemju mediji.

47 gadus vecais Hašeks vēl vasarā vēlējās parakstīt līgumu ar kādu Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu. Vēlāk viņš izteicās, ka grib atgriezties Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) vai Čehijas čempionātā, taču viņš piedāvājumus tā arī nesaņēma.

"Tas ir skumji, bet es tur neko nevaru padarīt. Esmu aptvēris, ka ir pienācis laiks noslēgt karjeru," teica Hašeks.


1983.gadā Čikāgas "Blackhawks" komanda Hašeku draftēja desmitajā kārtā, bet čeham bija jāgaida līdz 1990./1991.gada sezonai, līdz viņš tika laukumā. Tikai divas sezonas aizvadījis "Blackhawks" rindās, viņš pievienojās Bufalo "Sabres", kuras rindās viņš spēlēja no 1992. līdz 2001.gadam. 1998.gadā, pārstāvot Čehijas izlasi, Hašeks kļuva par olimpisko čempionu. Nākamos gadus viņš pavadīja Detroitas ”Red Wings” komandā, 2002.gadā, izcīnot savu pirmo Stenlija kausu.

Detroitā čehs nospēlēja līdz 2004.gadam un traumas dēļ NHL izlaida 2004./05.gada sezonu, tomēr nākamajā sezonā viņš pasaules spēcīgākajā hokeja līgā atgriezās. Traumu vajāts Hašeks aizvadīja nepilnu sezonu "Senators" rindās, bet tad viņš atgriezās "Red Wings" komandā, kur jau iepriekš bija spēlējis. 2006.gada olimpiskajās spēlēs viņš ar Čehijas izlasi ieguva bronzas medaļu, bet 2008.gadā viņš ar ”Red Wings” vienību ieguva savu otro Stenlija kausu.

2008.gadā viņš paziņoja par karjeras beigām, minot motivācijas trūkumu, bet gadu vēlāk viņš pievienojās Čehijas komandai ”Moeller Pardubice”. sezonā 2010./11.gadā Hašeks pārstāvēja KHL komandu Maskavas "Spartak”, un tā bija viņa pēdējā pilnā sezonas.

Hašeks sešas reizes ieguvis NHL Vezina balvu, kas pienākas līgas sezonas labākajam vārtsargam, kā arī divas reizes saņēmis Hārta trofeju kā līgas vērtīgākais spēlētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!