Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien savā laukumā ar 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) uzvarēja savus lielākos iepriekšējo sezonu pāridarītājus Mitišču "Atlanti".

Mājinieku labā vārtus trešās trešdaļas 13.minūtē guva Rodrigo Ābols, kuram tas bija otrais precīzais raidījums sezonā. Savukārt cīņas pēdējā minūtē ar metienu tukšos vārtos izcēlās Rustams Begovs. Arī viņš tika pie saviem otrajiem vārtiem šosezon.

Tikmēr nepārspēts šajā mačā palika laukuma saimnieku vārtsargs Rihards Cimermanis.

Tieši "Atlanti" komandai rīdzinieki zaudēja katrā no iepriekšējo trīs sezonu izslēgšanas turnīru pirmās kārtas dueļiem.

Visas cīņas gaitā laukumā valdīja līdzīga spēkošanās, tomēr labākas vārtu gūšanas iespējas bija mājiniekiem, ripai vairākas reizes teju brīnumainā kārtā tomēr neatrodot ceļu līdz pretinieku vārtu tīklam.

Šīs sezonas sešās spēlēs "Rīgas" komanda tikusi pie četrām uzvarām. Arī "Atlanti" kontā ir četri panākumi.

Pēc šī mača rīdzinieki aizvadīs divas cīņas izbraukumā, kad būs jāspēkojas ar Budapeštas "Patriot" no Ungārijas un Maskavas "Krasnaja armija" no Krievijas.

MHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Rīga" ar 13 punktiem sešās spēlēs pašlaik ieņem otro vietu, bet "Atlanti" ar 12 punktiem atrodas ceturtajā vietā.

Jaunajā sezonā MHL regulārajā čempionātā startē 40 komandas, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Pēc regulārās sezonas izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras konferences 16 spēcīgākās vienības.

Kopumā čempionātā startē klubi no astoņām valstīm - Latvijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Ungārijas, Austrijas, Kazahstānas un Čehijas.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja "Atlanti" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!