Foto: AP/Scanpix/LETA

Amerikas Hokeja līgas (AHL) prestižāko balvu, Kaldera kausu, šosezon izcīnīja Toronto "Marlies" komanda, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Teksasas "Stars" vienību un ieguva to pirmo reizi kluba pārstāvēšanas vēsturē.

Pirmo reizi kopš 2003. gada Kaldera kausa ieguvēju noskaidrošanai bija nepieciešama septiņu spēļu sērijā. Trīsreiz "Marlies" izvirzījās vadībā un trīsreiz "Stars" spēja izlīdzināt rezultātu sērijā, bet izšķirošajā mačā ar 6:1 (2:0, 0:0, 4:1) pārāki izrādījās Toronto spēlētāji.

Pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva Andreass Džonsons un Meisons Marčments, pa reizei "Stars" vārtsargu Maiku Makkenu pārspēja Karls Gundstrēms un Toronto "Marlies" kapteinis Bens Smits, kuram tagad pieder abas lielākās Ziemeļamerikas trofejas. Stenlija kausu viņš izcīnīja 2013. gadā ar Čikāgas "Blackhawks" un tagad iegūts arī Kaldera kauss.

Pēc sezonas beigām Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) uz Toronto "Marlies" tika izsaukts arī latviešu uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, taču Kaldera kausa finālsērijas spēlēs viņš nepiedalījās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!