Foto: F64
Ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionāta spēlē otrdien izcēlās Latvijas uzbrucējs Aleksejs Širokovs, palīdzot viņa un trīs citu Latvijas hokejistu Sergeja Pečuras, Koba Jasa, kā arī Maksima Širokova pārstāvētajai Kazahstānas komandai Ustjkamenogorskas "Kazcink-Torpedo" savā laukumā ar 4:3 (0:1, 2:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā apspēlēt Saratovas "Kristall" vienību.

Širokovs trīs minūtes pirms pamatlaika beigām panāca savai komandai neizšķirtu 3:3. Pirms tam viņš bija izcēlies arī ar vienu rezultatīvu piespēli un divām soda minūtēm, kuru izciešanas laikā vārtus guva "Kristall" komanda.

Vēl šajā mačā spēlēja arī Maksims Širokovs, kurš ne ar ko ievērības cienīgu neizcēlās.

Savukārt "Kazcink-Torpedo" sastāvā šai spēlei nebija pieteikti Pečura, kurš nepiedalījās jau piektajā mačā pēc kārtas, un Jass, kuram šis bija otrais izlaistais mačs.

Kā ziņots, Pečura pagājušajā sezonā spēlēja citā VHL komandā Maskavas "Kriļja Sovetov", Aleksejs Širokovs sezonu noslēdza Čehijas komandā Brno "Kometa", bet vasarā uzvarēja pirmā starpkontinentālā hokeja boksa čempionāta "Icebox", viņa brālis Maksims pagājušo sezonu aizvadīja Zviedrijas trešās spēcīgākās līgas - "Division 1" - komandā "Karlskrona", bet Koba Jass spēlēja Latvijas vienībā "Liepājas metalurgs".

Zīmīgi, ka jūlija beigās Slovākijas augstākās līgas čempionāta komanda "MHC Martin" ziņoja par līguma noslēgšanu ar Maksimu Širokovu, tomēr viņš devās uz Ustjkamenogorsku.

VHL čempionāta kopvērtējumā "Kazcink-Torpedo" komanda ar septiņiem punktiem sešās spēlēs pakāpās uz astoto vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!