Foto: F64
Latvijas izlases uzbrucējs Aleksejs Širokovs, kurš oktobrī tika atbrīvots no Habarovskas „Amur” Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) kluba, piektdien pievienosies Somijas augstākās līgas klubam „Lukko”, vēsta icebox.lv.

Starpsezonā 29 gadus vecais centra uzbrucējs vēl uz gadu pagarināja līgumu ar Habarovskas „Amur” , taču pēc komandas neveiksmīga starta KHL regulārajā turnīrā kluba vadība saka pārkārtot sastāvu, ka rezultātā Tālo Austrumu vienību atstāja uzreiz trīs no pieciem leģionāriem - Širokovs, ka arī kanādieši Lings un Nolans Prats.

Šajā sezonā Širokovs paguva piedalīties septiņās spēlēs un iegūt divus (1+1) rezultativitātes punktus. Pēc līguma izbeigšanas ar „Amur” Aleksejs uz laiku pievienojas Latvijas virslīgas klubam „Ozolnieki/MONARCH” un, sešos mačos nopelnot 10 (4+6) punktus, palīdzēja klubam nostiprināties pārliecinošā vadībā kopvērtējumā.

Raumā Širokovs pievienosies savam bijušajam „Amur” partnerim Nolanam Pratam. 2004. gada Stenlija kausa ieguvējs Tampabejas „Lightning” rindās attiecības ar „Lukko” noformēja dažas dienas iepriekš. „Lapsas”, kā somu sauc klubu līdzjutēji, šobrīd ieņem 4. vietu augstākās jeb SM līgas turnīra tabulā.

Aleksejs Širokovs kļūs par piekto Latvijas hokejistu „Lukko” kluba vēsturē. Savulaik šo vienību pārstāvēja šī brīža HK „Rīga” treneru tandēms Leonīds Tambijevs - Aigars Cipruss, ka arī Atvars Tribuncovs un Jānis Sprukts. Savukārt pašreizējais Rīgas „Dinamo” vārtsargs Mikaels Telkvists Raumā pavadīja lielāku daļu no savas iepriekšējas sezonas.

Širokovs savas karjeras laikā piedalījās septiņos pasaules čempionātos (33 spēles, pieci vārti un četras piespēles) un Vankūveras olimpiskajā turnīrā. Klubu līmenī viņš spēlējis Latvijas, Itālijas („Cortina”), Krievijas („Amur”, Novokuzņeckas „Metallurg”, „Atlant”) un Baltkrievijas (Žlobinas „Metallurg”) vienībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!