Foto: F64
Savus pirmos vārtus Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionātā svētdien guva Latvijas uzbrucējs Aleksejs Širokovs, bet viņa un citu trīs Latvijas hokejistu Sergeja Pečuras, Koba Jasa, kā arī Maksima Širokova pārstāvētā Kazahstānas komanda Ustjkamenogorskas "Kazcink-Torpedo" savā laukumā ar 4:3 (1:0, 1:2, 1:1, 1:0) pagarinājumā apspēlēja Penzas "Dizeļ".

Širokovs vārtus guva mača 30.minūtē, tobrīd izvirzot "Kazcink-Torpedo" komandu vadībā ar 2:1.

Šis Širokovam bija pirmais rezultativitātes punkts šīs sezonas VHL čempionātā.

Vēl šajā mačā ceturtajā aizsargu pārī spēlēja Maksims Širokovs, kurš ar neko ievērības cienīgu neizcēlās.

Savukārt "Kazcink-Torpedo" sastāvā šai spēlei nebija pieteikti Pečura, kurš nepiedalījās jau ceturtajā mačā pēc kārtas, un Jass, kuram šis bija pirmais izlaistais mačs.

Kā ziņots, Pečura pagājušajā sezonā spēlēja citā VHL komandā Maskavas "Kriļja Sovetov", Aleksejs Širokovs sezonu noslēdza Čehijas komandā Brno "Kometa", bet vasarā uzvarēja pirmā starpkontinentālā hokeja boksa čempionāta "Icebox", viņa brālis Maksims pagājušo sezonu aizvadīja Zviedrijas trešās spēcīgākās līgas - "Division 1" - komandā "Karlskrona", bet Koba Jass spēlēja Latvijas vienībā "Liepājas metalurgs".

Zīmīgi, ka jūlija beigās Slovākijas augstākās līgas čempionāta komanda "MHC Martin" ziņoja par līguma noslēgšanu ar Maksimu Širokovu, tomēr viņš devās uz Ustjkamenogorsku.

VHL čempionāta kopvērtējumā "Kazcink-Torpedo" komanda ar sešiem punktiem piecās spēlēs pakāpās uz devīto vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!