Foto: LETA

Par Latvijas U-20 hokeja izlases galveno treneri piektdien Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ikmēneša valdes sēdē apstiprināts Ģirts Ankipāns, informē LHF.

ijušajam Latvijas izlases uzbrucējam Ankipānam aizvadītā sezona bija pirmā trenera amatā, kad viņš kļuva par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" galvenā trenera Arta Ābola palīgu, palīdzot vienībai kvalificēties Gagarina kausa izcīņai.

Arī šosezon viņš strādā Rīgas "Dinamo" treneru kolektīvā.

Viens no Ankipāna palīgiem Latvijas U-20 izlasē būs Kārlis Zirnis, kurš vienlaikus pildīs arī Latvijas pieaugušo valstsvienības galvenā trenera Aleksandra Beļavska asistenta pienākumus.

"Decembrī Latvijas U-20 izlasei ir paredzēts nozīmīgs starts pasaules čempionāta pirmajā divīzijā, kas norisināsies Itālijā. Mums ir viens mērķis - atgriezties elites grupā," uzsvēris LHF prezidents Kirovs Lipmans. "Ankipāns visu vasaru strādājis kopā ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Latvijas komandas "Rīga" jaunajiem hokejistiem, tāpēc šie puiši viņam nav sveši. Viņš ir jauns un ambiciozs treneris, un es ticu, ka ar šo treneri mēs spēsim sasniegt izvirzīto mērķi."

Jau vēstīts, ka janvārī no Latvijas U-20 izlases galvenā trenera pienākumu pildīšanas tika atbrīvots Leonīds Tambijevs, jo viņa vadībā valstsvienība pasaules čempionāta pirmās divīzijas turnīru noslēdza otrajā vietā, netiekot pie vienīgās ceļazīmes uz augstāko divīziju.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas U-20 izlase no 6. līdz 8.novembrim Dānijā aizvadīs pārbaudes turnīru, kur sacentīsies ar Dānijas, Austrijas un Baltkrievijas vienaudžiem. Savukārt pirms paša čempionāta 8. un 9.decembrī "Volvo" ledus hallē juniori divas reizes mērosies spēkiem ar Kazahstānas U-20 izlasi.

Latvijas pieaugušo valstsvienībā Ankipāns aizvadīja 105 spēles, kurās guvis 16 vārtus un veicis 29 rezultatīvas piespēles. Latvijas izlasi viņš pārstāvējis četros pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs. Pēdējo čempionātu Latvijas izlases kreklā viņš aizvadīja 2011.gadā Bratislavā.

Profesionālā hokejista gaitas Ankipāns noslēdza pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!