Foto: LETA

Latvijas hokeja kluba "Kurbads" ledus halles celtniecības darbi ir oficiāli atklāti - trešdien, 21. septembrī, ar daudzu svarīgu Latvijas hokeja personu līdzdalību tika ielikts jaunās celtnes pamatakmens un simboliskā laika kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

"Kurbads" ledus halles pamatakmens ielikšanā piedalījās Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans, ģenerālsekretārs Māris Baldonieks, Latvijas hokeja leģenda Helmuts Balderis, valstsvienības galvenā trenera asistents un komandas "Prizma" treneris Ēriks Miļuns, kā arī "Kurbads" hokejisti un citu Latvijas klubu pārstāvji. Tāpat tur bija arī bijušais treneris Ēvalds Grabovskis, kurš pasniedza dāvanā akmeni no Šveices kalniem ar viņam pašam simboliski svarīgu nozīmi. Tas arī tika iemūrēts halles pamatos.

"Kurbads" laika kapsula tika iemūrēta ar īpaši šim notikumam sagatavotu vēstījumu.

Paredzēts, ka celtniecības darbi tiks pabeigti līdz nākamā gada vasarai un nākamo sezonu hokeja klubs "Kurbads" iesāks savā hallē. "Kurbads" direktors Andis Pikāns portālam "Delfi" pastāstīja, ka sākotnēji bija paredzēts celtniecības darbus sākt ātrāk, lai komanda jaunajā hallē varētu aizvadīt jau šīs sezonas izslēgšanas spēles, taču vēlāk klubs sapratis, ka tāda steiga nav nepieciešama.

Lipmans savā uzrunā uzsvēra Latvijas hokeja panākumus, sakot,ka bez klubu atbalsta tas nebūtu iespējams. " Visa pasaule ir sajūsmā, ka tādā mazā valstī kā Latvija hokejs attīstās. Citi nenovērtē visus panākums – mēs 20 gadus esam elitē, arī U-18 un U-20 izlases spēlē spēcīgākajās divīzijās. Man prieks, ka klubi to visu atbalsta. Esmu ļoti priecīgs, ka mums būs vēl viena halle. Novēlu, lai tā vienmēr ir pārpildīta," sacīja Lipmans.

Šī projekta galvenais arhitekts Vents Grietēns ir pārliecināts, ka viss izdosies.

"Mūsu komanda dara visu šo pirmo reizi - pirmo reizi vadu šādu projektu, būvniekiem arī pirmā reize, kad viņi ceļ ledus halli. Šaubu nav, ir tikai apņēmība, ka pēc deviņiem mēnešiem visu novedīsim līdz galam," sacīja arhitekts.

Pirmajā būvniecības kārtā paredzēts uzbūvēt mūsdienīgu ledus halli ar 1000 skatītāju vietām, septiņām ģērbtuvēm, trenažieru zāli un kafejnīcu. Otrajā kārtā paredzēta vēl vienas treniņu halles būve, bet trešajā kārtā plānoti viesnīcas būvniecības darbi. Pirmās kārtas projekta kopējais investīciju apjoms ir 3,5 miljoni eiro. Ledus halles būvniecības darbus veiks celtniecības kompānija SIA "Būvkore".

Ledus halli paredzēts nodot ekspluatācijā 2017. gada maijā, kad tiks dibināta arī hokeja kluba "Kurbads" bērnu un jauniešu sporta skola ar divām vecuma grupām, sniedzot bērniem iespēju nodarboties ar sportu kvalitatīvu un profesionālu treneru vadībā.

Arēnas pamatos iemūrētais vēstījums:

2016. gada 21. septembrī, Lidlauka ielā 37, Rīgā.

Viss sākas ar sapni. Ar mīlestību. Ar ideju.

Vai esat kādreiz redzējuši kā veidojas lavīnas? Sākumā pašā virsotnē no mazām sniegpārslām izveidojas sniega bumba un sāk velties lejā no kalna. Veļoties lejā tās izveidojas kā milzīgs, neapturams spēks, kuram neviens nespēj turēties pretī. Ar ideju ir tāpat – laika gaitā tā apaug ar jaunām idejām, jauniem sapņiem un ja vēl klāt pievienot beznosacījuma mīlestību, tad ideja var izveidoties par brīnumu.

Mūsu kalns ir hokejs. Pirms 20 gadiem atradāmies pašā kalna virsotnē kā maza sniegpārsla, kas savienojās kopā ar citām un izveidoja sniega bumbu. Šīs sniegpārslas vieno pati skaistākā dabas parādība – mīlestība. Mīlestība pret sportu, mīlestība pret hokeju. Prieki par uzvarām un skumjas par zaudējumiem. Lielāki un mazāki mērķi. Smags darbs, raksturs, cīņas un emocijas.

Kurbada lavīna vēl joprojām nav sasniegusi savu maksimālo spēku un ātrumu. Tomēr, ja lavīnai tiek pievienotas jaunas sniega bumbas un sniegpārslas, spēks ir daudz lielāks. Un tagad hokeja halle būs vieta, kur šie spēki satiksies. Vieta, kur atrast savus cilvēkus. Vieta, kur dzims leģendāri spēlētāji, pāri, maiņas, virknējumi, komandas vai vienkārši draudzība. Vieta, kur visiem būs iespēja aizmirst visu slikto un darīt to, kas patīk visvairāk – spēlēt hokeju. Kur puikas kļūs par vīriem. Kur kopā tiks svinētas uzvaras un pārdzīvoti zaudējumi. Kur caur smagu darbu, sviedriem, asinīm, asarām tiks sasniegti mērķi un pēc tam uzstādīti jauni – daudz lielāki. Vieta, kur Latvijas vārds tiks nests tālāk pasaulē. Vieta, kur katram līdzjutējam ir iespēja izdzīvot visu kopā ar savu komandu. Kur visiem kopā ir iespēja priecāties kā bērniem un piedzīvot īstas, neviltotas emocijas.

Viss, kas mums ir vajadzīgs, lai kopā varam būt vienots spēks un enerģija ir degošas acis un mīlestība pret hokeju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!