Foto: F64
2016. gada pasaules hokeja čempionāts, kas risināsies Krievijā, iesāksies 6. maijā ar Latvijas un Zviedrijas izlašu spēli, kurai piešķirts pirmais kārtas numurs, liecina publiskotais čempionāta kalendārs.

Pirmajā turnīra dienā notiks četras spēles, pa divām katrā grupā. A grupā pēc Latvijas un Zviedrijas laukumā vakara spēlē dosies Čehijas un Krievijas komandas.

Otro spēli mūsējie aizvadīs jau nākamajā dienā, 7. maijā, kad vakara mačā tiksies ar Čehiju, bet 9. maijā Latvijas izlases pretiniece būs Krievija. 11. maijā Latvijas komanda spēlēs ar Šveici, 13. maijā - ar Dāniju, 14. maijā ar Kazahstānu, bet grupu turnīra pēdējo spēli mūsējie aizvadīs 17. maijā pret Norvēģiju.

Izslēgšanas spēles sāksies 19. maijā, pusfināla mači paredzēti 21. maijā, bet spēles par medaļām - 22. maijā.

Arī šāgada pasaules čempionāts, kas notika Čehijā, sākās ar Latvijas izlases spēli. Tajā mūsējie pamatīgi zaudēja nākamajiem pasaules čempioniem kanādiešiem.

2016. gada pasaules čempionāta B grupā spēlēs ASV, Kanāda, Somija, Baltkrievija, Slovākija, Ungārija, Francija un Vācija. Čempionāts risināsies Maskavā, kur spēlēs Latvijas izlase, un Sanktpēterburgā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!