Foto: LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien aizvadīja "sauso" spēli Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) spēlē, sekojot Ivara Punnenova piemēram, kurš to paveica dienu iepriekš.

Merzļikina pārstāvētā "Lugano" komanda savā laukumā minimāli ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) apspēlēja kopvērtējumā blakus esošo "Zug" komandu, vārtsargam tiekot galā ar visiem 39 pretinieku raidījumiem.

Vienīgos vārtus duelī jau piektajā minūtē iemeta Alesandro Čjesa.

Citā spēlē sestdien uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Cīrihes "Lions" komanda viesos ar 3:4 (1:1, 1:2, 1:0, 0:1) pagarinājumā zaudēja "Kloten" spēlētājiem.

Ķēniņš laukumā bija 18 minūtes un 11 sekundes, veicot divus metienus pa vārtiem, bloķējot vienu raidījumu, zaudējot vienīgajā iemetienā un dueli noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Savukārt Punnenovs palika rezervē, bet Langnau "Tigers" komanda viesos ar 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) apspēlēja "Ambri-Piotta". Šajā duelī "Tigers" vārtus sargāja Damjano Čjačio, kurš tika galā ar 27 no 29 raidījumiem.

Punnenovs šosezon 33 dueļos vidēji ielaidis 2,52 ripas un atvairījis 91,5% metienu, kamēr Merzļikins 35 spēlēs vidēji savos vārtos ielaidis 2,73 ripas un atvairījis 92,1% metienu.

Savukārt Ķēniņš 32 spēlēs šosezon iemetis tikai vienus vārtus un izpildījis sešas rezultatīvas piespēles.

Šveices čempionāta kopvērtējumā pārliecinošu līderpozīciju ar 86 punktiem 41 spēlē ieņem "Bern", kurai ar 74 punktiem seko "Zug" un "Lugano" komandas.

Tikmēr "Lions" ar 66 punktiem ir sestajā vietā, bet "Tigers" ar 58 punktiem ieņem devīto vietu 12 komandu vidū, par trim punktiem atpaliekot no pirmā astotnieka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!