Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālā ceturtdien iekļuva arī Detroitas „Red Wings”. Tādējādi šogad finālā tiksies abas pērnā gada finālistes – pašreizējie Stenlija kausa ieguvēji „Red Wings” un Pitsburgas „Penguins”.

NHL Rietumu konferences finālā aizvadītajā naktī „Red Wings” pagarinājumā ar 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0) pieveica Čikāgas „Blackhawks”, visā sērijā triumfējot ar 4-1. Trijās no šīm piecām spēlēm komandas aizvadīja pagarinājumus.

Stenlija kausa izcīņas fināla pirmā spēle sestdien notiks Detroitā. Pagājušajā gadā "Red Wings" uzvarēja finālā ar 4-2. Stenlija kausa fināls sāksies gandrīz nedēļu ātrāk nekā plānots, jo ne NHL, ne translāciju tiesību īpašnieki NBC nevēlas lielu pārtraukumu, lai līdzjutējiem nezustu interese.

Spēlējot bez diviem saviem līderiem Niklasa Lidstrēma un Pāvela Dacjuka, šoreiz „Red Wings” rindās par galvenajiem varoņiem kļuva „otrā plāna” spēlētāji Darens Helms un Dens Klīrijs. Klīrijs pēdējās trešdaļas septītajā minūtē guva pirmos vārtus spēlē, bet Helms pagarinājuma ceturtajā minūtē guva uzvaras vārtus, kas ieveda „Red Wings” Stenlija kausa finālā. Pamatlaikā „Blackhawks” izlīdzinājumu panāca pēdējās trešdaļas 13.minūtē, kad precīzs bija Patriks Keins.

Vienam no fināla dalībniekiem izšķirošās spēles būs īpašas. Pagājušajā gadā Marians Hosa kopā ar „Penguins” netika pie Stenlija kausa, un slovāku uzbrucējs nolēma pāriet uz „Red Wings”, lai gan „pingvīni” piedāvāja hokejistam ļoti izdevīgu līgumu uz vairākiem gadiem. Hosa uzskatīja, ka „Red Wings” ir lielākas iespējas atkārtot panākumu nekā „Penguins” tikt pie Stenlija kausa. Vai tās tas ir, līdzjutēji uzzinās vēlākais pēc pāris nedēļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!