Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ceturtdien gaidāmajā pirmajā starpkontinentālajā hokeja boksa čempionātā "Icebox" nepiedalīsies Krievijas izlases un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Sanktpēterburgas SKA uzbrucējs Jevgēņijs Artjuhins, kā arī latviešu hokeja aizsargs Kaspars Astašenko.

Līdz ar to ringā dosies tikai četri hokejisti - KHL kluba Čehovas "Vitjaz" kauslis Brendons Sagdens no Kanādas, viņa tautietis un viens no Amerikas hokeja līgas (AHL) labākajiem policistiem Kips Brenans, bijušais Nacionālās hokeja līgas (NHL) un Rīgas "Dinamo" komandas spēka uzbrucējs no Slovākijas Ronalds Petrovickis, kā arī Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Aleksejs Širokovs.

Kā atklāja pasākuma galvenais organizators Olafs Saulriets, Artjuhins tā arī nepaguva atkopties no pasaules čempionātā Slovākijā gūtā savainojuma, kamēr Astašenko no dalībnieku pulka tika atskaitīts, lai varētu norisināties loģiska cīņu izspēle.

"Šis ir vēsturisks brīdis, jo aizsākam ikgadēju pasākumu. Šogad tas notiks Rīgā, bet nākamgad var notikt arī Krievijā vai pat Kanādā," pastāstīja Saulriets. "Līdz pēdējam mirklim cerējām un ticējām, ka Artjuhins varēs piedalīties, taču viņa veselības stāvoklis to neļauj. Tāpat jāatsakās no Astašenko, kurš piedalīties pieteicās kā pēdējais, jo pretējā gadījumā nesanāktu loģiska cīņu izspēle."

"Tā nu ir noticis, esmu patiešām sarūgtināts par šādu situāciju," izteicās Artjuhins, kurš ir ieradies Latvijā un savus amata brāļus atbalstīs no skatītāju vietām. "Viss ir saistīts ar pasaules čempionātu, pēc kura man bija nepieciešama atjaunošanās, līdz ar to nepaguvu pienācīgi sagatavoties boksa cīņām."

Atzinīgus vārdus gaidāmā pasākuma sakarā izteica visi sacensību dalībnieki, taču visi kā viens atteicās prognozēt cīņu iznākumus, jo arī viņiem šāds pasākums ir kā liels eksperiments.

Abi Ziemeļamerikas pārstāvji atzina, ka vieglāk ir kauties uz ledus, taču pēdējā laikā viņi vairāku boksa treneru vadībā ir rūpīgi gatavojušies "Icebox" čempionātam.

Viņiem piekrita arī Latvijas hokeja līdzjutējiem labi zināmie Širokovs un Petrovickis, atklājot, ka atgriešanās Latvijas publikas priekšā viņiem sagādā prieku.

Čempionāta veiktā izloze noteica, ka sacensību pusfinālā savā starpā tiksies Širokovs un Sagdens, kamēr otrajā pāri dūres krustos Brenans un Petrovickis. Abu cīņu zaudētāji tiksies mačā par trešo vietu, kamēr pusfinālu uzvarētāji noteiks pirmo "Icebox" čempionu.

Pirms izšķirošās cīņas ringā dosies arī šī brīža spēcīgākais latviešu bokseris Mairis Briedis un horvātu smagsvars Josips Jalusičs, kuri pasākuma laikā aizvadīs oficiālu reitinga cīņu smagajā svara kategorijā (līdz 90,9 kilogramiem).

Abi bokseri pauda apņēmību ringā parādīt visu, uz ko viņi ir spējīgi.

"Šai cīņai aktīvi gatavojos jau kādus trīs vai četrus mēnešus, izmēģinu jaunu treniņu programmu, tāpēc jūtos vairāk nekā gatavs," izteicās Briedis, kura treneris piebilda, ka Latvijas pārstāvis cīņai sagatavojies uz visiem 100 procentiem.

Abu bokseru svēršanās procedūrā noskaidrojās, ka Jalusičs sver 84,8 kilogramus, kamēr Brieža svars ir tieši 91 kilograms.

Kā ziņots, pasākums 2.jūnijā risināsies "Arēnā Rīga".

Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās. Pasākumu varēs apmeklēt tikai no 16 gadu vecuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!