Foto: AFP/Scanpix
Pērnā gada pasaules čempioni ASV U-18 izlases hokejisti ceturtdien Čeļabinskā ar 5:1 (1:0, 0:1, 4:0) sagrāva mājinieci Krieviju, sasniedzot pasaules čempionāta (PČ) augstākās divīzijas turnīra pusfinālu, bet Kanādas U18 izlase atkal paliks bez medaļām.

Labāko četru komandu skaitā tika arī Čehija, Zviedrija un Somija.

Amerikāņi uzvaru pret krieviem nodrošionāja pēdējā trešdaļā, iemetot četrus bezatbildes vārtus. Uzvarētājiem Džeikobs Vaizs un Džeks Hjūzs iemeta pa vieniem vārtiem un atdeva pa vienai rezultatīvai piespēlei.

ASV jaunā hokeja paaudze labāko četru komandu vidū tikusi 15. reizi pēc kārtas. Kopš 2004.gada amerikāņi par planētas čempioniem jauniešiem kļuvuši deviņas reizes, vēl trīs reizes tiekot pie sudraba un divas reizes izcīnot bronzas medaļu.

Tikmēr Čehija ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) uzvarēja Kanādu, kas trešo gadu pēc kārtas līdz ar to paliks bez medaļām. Kanādieši apakšgrupu kārtā izcīnīja četras uzvaras četros mačos, bet ceturtdien piedzīvoja negaidītu zaudējumu.

Vēl Somija ar 5:2 (3:0, 2:1, 0:1) uzvarēja Baltkrieviju, bet Zviedrija ar 6:1 (1:0, 3:1, 2:0) pieveica Slovākiju.

Pusfinālā ASV spēlēs ar Čehiju, bet Somija tiksies ar Zviedriju.

Tikmēr pirmajā spēlē par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā Šveice ar 5:2 (1:1, 4:0, 1:1) uzvarēja Franciju. Sērijā līdz divām uzvarām otrā spēle notiks sestdien, kad risināsies arī pusfināli.

Jau ziņots, ka Kanādas un Somijas U-18 izlašu hokejisti bez zaudējumiem noslēdza Krievijas pilsētās Čeļabinskā un Magņitogorskā notiekošā pasaules čempionāta apakšgrupu spēles.

Kanāda apakšgrupu noslēdza ar 11 punktiem, Zviedrija tika pie desmit punktiem, kamēr ASV grupu kārtu noslēdza ar sešiem, Baltkrievija trim punktiem, bet Šveice palika bešā.

B apakšgrupā ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem uzvarēja Somija, kamēr mājiniece Krievija guva astoņus, Slovākija septiņus, bet Čehija trīs punktus, Francijai esot tukšā.

Elites divīzijas vājākā komanda izkritīs uz pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupu, savu vietu atdodot Latvijai.

Kā zināms, Latvijas U-18 izlase aprīlī savās mājās triumfēja pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā, Oļega Sorokina, Herberta Vasiļjeva un Jura Ozola vadītajai komandai uzvarot piecās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!