Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) februāra spožāko zvaigzni pirmdien tika nosaukts Atlantas "Thrashers" kluba krievu uzbrucējs Iļja Kovaļčuks.

Februārī Kovaļčuks bija līgas labākais vārtu guvējs, kā arī rezultatīvākais spēlētājs. 12 aizvadītajās spēlēs viņš guva 13 vārtus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, kopumā nopelnot 21 rezultativitātes punktu. Vienība "Thrashers" šajās spēlēs izcīnīja sešas uzvaras.

15.februāra spēlē pret Anaheimas "Ducks" 25 gadus vecais Kovaļčuks guva trīs vārtus, nopelnot 11."hattrick" karjerā.

NHL regulārās sezonas 63 aizvadītajās spēlēs Kovaļčuks ir guvis 34 vārtus un izpildījis 37 rezultatīvas piespēles, ar 71 punktu ieņemot septīto vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Par februāra otro spožāko zvaigzni kļuva Vašingtonas "Capitals" aizsargs Maiks Grīns, kurš 13 mačos guva deviņus vārtus un izdarīja 11 piespēles, kopumā nopelnot 20 punktus. "Capitals" hokejisti februārī tika pie deviņām uzvarām.

Februārī 23 gadus vecais Grīns sasniedza jaunu līgas rekordu viņa pozīcijas spēlētājiem, gūstot vārtus astoņās spēlēs pēc kārtas. Viņš pārspēja Bostonas "Bruins" kādreizējā aizsarga Maika O'Konela 1983./84.gada sezonā sasniegto rekordu.

51 aizvadītajā spēlē Grīns ir guvis 23 vārtus un izdarījis 33 piespēles, kopumā sakrājot 56 punktus. Patlaban viņš ir līgas rezultatīvākais aizsargs. Savukārt 23 gūtie vārti sezonā ir jauns Grīna karjeras rekords.

Savukārt par aizvadītā mēneša trešo zvaigzni kļuva Sentluisas "Blues" vārtsargs Kriss Meisons, kurš februārī aizvadīja 14 spēles, vidēji savos vārtos ielaižot 1,64 ripas un atvairot 93,9 procentus pretinieku metienu. Meisona rēķinā bija arī viena "sausā" spēle.

13.februāra mačā pret Čikāgas "Blackhawks", kurā "Blues" uzvarēja ar 1:0, Meisons ceturto reizi šajā sezonā un 16.reizi karjerā palika nepārspēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!