Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers sestdien izpildīja trīs metienus pa vārtiem, bet viņa pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" izcīnīja uzvaru Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā.

"Barracuda" savā laukumā ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Ontario "Reign" hokejistus.

Vienīgos vārtus šajā mačā otrā perioda sākumā guva Žeremī Ruā, bet Balcers šajā mačā izpildīja trīs metienus pa vārtiem un dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Latviešu hokejists šosezon 13 mačos izcēlies ar vieniem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -2.

Citā sestdienas mačā uzvaru izcīnīja vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Bridžportas "Sound Tigers", kas savā laukumā ar 5:2 (2:1, 2:0, 1:1) pārspēja Šarlotes "Checkers".

Gudļevskis šajā mačā palika uz rezervistu soliņa, kamēr Kristofers Gibsons atvairīja 14 no 16 pretinieku metieniem.

Ziņots, ka uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Kolumbusas "Blue Jackets" izsaukts talantīgais latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks. Tikmēr viņa pārstāvētā AHL komanda Klīvlendas "Monsters" sestdien savu skatītāju priekšā ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) uzvarēja Milvoki "Admirals".

"Monsters" vārtos stājās "Blue Jackets" otrais numurs Jūnass Korpisalo no Somijas, kurš atvairīja 32 no 33 metieniem. Netiek izslēgts, ka Kivlenieks tuvākajā laikā atgriezīsies Klīvlendā un pirmdienas NHL mačam pret latvieša Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres" netiks pieteikts.

Līgas kopvērtējumā uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komanda ar 23 punktiem 14 spēlēs ieņem pirmo vietu Atlantijas divīzijā, kur "Sound Tigers" ar 16 punktiem 15 mačos ir piektā, bet aizsarga Kristofera Binduļa pārstāvētā Hēršijas "Bears" vienība ar 18 punktiem 17 spēlēs atrodas pozīciju zemāk.

Tikmēr Centrālajā divīzijā "Monsters" ar 17 punktiem 14 cīņās ieņem otro pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā ceturtā ar 13 punktiem 13 mačos ir "Barracuda" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!