Foto: F64

Latvijas hokeja uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Stavangeras "Oilers" komanda piektdien tika kronēta par Norvēģijas čempioni.

"Oilers" izbraukumā ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) pārspēja "Lorenskog" komandu, kuru pārstāv Latvijas hokeja aizsargs Maksims Ponomarenko, triumfējot Norvēģijas čempionāta finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2.

Balcers šajā mačā izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un maču pabeidza ar neitrālu lietderības koeficentu.

Arī Ponomarenko izdarīja vienu metienu un saņēma divas soda minūtes, taču spēli aizsargs pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Finālsērijas sešās cīņās Balcers guva divus vārtus un divas reizes asistēja. Abas ripas viņš iemeta sērijas otrajā mačā, kurā "Oilers" zaudēja ar 3:4 pagarinājumā, bet abas reizes asistēja iepriekšējā - piektajā - mačā, palīdzot uzvarēt pagarinājumā ar 3:2.

Stavangeras komanda Norvēģijas čempionu titulu izcīnīja piekto gadu pēc kārtas un sesto kluba vēsturē, bet Balcers pie titula tika otro sezonu pēc kārtas. Tiesa, pērn viņš izslēgšanas mačos nepiedalījās.

Jau ziņots, ka pusfinālā "Oilers" sīvā sērijā ar 4-3 pārspēja Hāmaras "Storhamar". Izšķirošajā septītajā spēlē vienus vārtus guva arī Balcers. Savukārt ceturtdaļfinālā "Oilers" sērijā ar 4-0 pārspēja "Manglerud Star" vienību.

Izslēgšanas spēļu turnīrā 17 cīņās Balcers izcēlās ar sešiem precīziem metieniem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt regulārajā čempionātā uzbrucējs 43 spēlēs iemeta 15 ripas un deviņas reizes asistēja partneriem.

"Oilers" šīs sezonas sākumā spēlēja arī hokeja Čempionu līgā, kur aizkļuva līdz pirmajai izslēgšanas spēļu kārtai.

Tikmēr "Lorenskog" komanda pusfināla sērijā ar 4-1 pārspēja Oslo "Valerenga" vienību, bet ceturtdaļfinālā ar 4-2 uzvarēja "Stjernen" komandu. Šīs sērijas piektajā spēlē Ponomarenko guva vienus vārtus, kas viņam bija pirmie profesionālajā hokejā.

Latvijas junioru izlases aizsargs, kuram ir tikai 19 gadu, "Lorenskog" lielās komandas rindās aizvadīja trešo sezonu, taču līdz šim ar vārtu guvumu nebija izcēlies. Šosezon regulārajā čempionātā viņš 37 spēlēs atdeva piecas rezultatīvas piespēles un nopelnīja pozitīvu lietderības rādītāju +12, bet izslēgšanas turnīrā viņam 16 spēlēs ir vieni vārti un trīs rezultatīvas piespēles, kā arī pozitīvs lietderības rādītājs +3.

Ponomarenko Norvēģijā spēlē kopš 2011.gada, bet pirmās divas sezonas viņš pārstāvēja tikai "Lorenskog" jauniešu komandas.

"Oilers" kļuva par Norvēģijas regulārā čempionāta labāko komandu, kas tai ļaus arī nākamajā sezonā piedalīties Čempionu līgā. Savukārt "Lorenskog" pamatturnīrā ieņēma otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!