Foto: Publicitātes attēli

Latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien guva divus vārtus Amerikas Hokeja līgas (AHL) mačā un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni.

Balcera pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" viesos ar rezultātu 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) pārspēja Stoktonas "Heat". Balcers ar vārtu guvumiem atzīmējās piecas minūtes pirms pirmā perioda beigām un otrās trešdaļas pirmajā minūtē. Latviešu uzbrucējs šajā mačā četras reizes meta pa pretinieku vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Latvijas hokejists šosezon 41 spēlē guvis 12 vārtus un veicis 19 rezultatīvas piespēles, pārliecinoši būdams "Barracuda" komandas rezultatīvākais hokejists. Savukārt AHL debitantu vidū viņš ir astotais rezultatīvākais.

Balcers pirmdien debitēja AHL Visu zvaigžņu spēlē, grupu turnīrā izceldamies ar diviem vārtiem un palīdzot Klusā okeāna divīzijas komandai iekļūt finālā, kurā gan tika zaudēts.

Tikmēr ar rezultatīvu piespēli piektdien atzīmējās Teodors Bļugers, kamēr viņa pārstāvētā Vilksbāres/Skrentona "Penguins" savā laukumā ar rezultātu 4:1 (1:1, 0:0, 3:0) pārspēja Hēršijas "Bears". Bļugers šajā mačā trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. Viņš šosezon 43 spēlēs guvis 12 vārtus un veicis 14 rezultatīvas piespēles.

Savukārt latviešu vārtsargi Kristers Gudļevskis un Matīss Edmunds Kivlenieks piektdien palika rezervē, viņu pārstāvētajām komandām ciešot zaudējumus. Gudļevksa pārstāvētā Bridžportas "Sound Tigers" savā laukumā ar 0:1 (0:1, 0:0, 0:0) zaudēja Springfīldas "Thunderbirds", latvieša konkurentam par vietu vārtos Kristoferam Gibsonam atvairot 12 no 13 pretinieku raidījumiem.

Tikmēr Kivlenieka pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" savu skatītāju priekšā ar 2:4 (1:1, 0:1, 1:2) atzina Grendrepidsas "Griffins" pārākumu, Džefam Zatkofam atvairot 27 no 30 ripām.

AHL kopvērtējumā uzbrucēja "Penguins" ar 58 punktiem 43 spēlēs ieņem pirmo vietu Atlantijas divīzijā, kur "Sound Tigers" ar 50 punktiem 45 cīņās ir piektā. Savukārt Centrālajā divīzijā "Monsters" ar 35 punktiem 44 cīņās pārliecinoši ieņem pēdējo, septīto, pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijā "Barracuda" ar 45 punktiem 41 mačā ir sestā astoņu komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!