Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers sestdien Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā izcēlās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, kamēr cits uzbrucējs Teodors Bļugers atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli un kautiņu.

Balcera pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" sestdien izbraukumā ar 5:1 (1:0, 3:0, 1:1) sagrāva Sanantonio "Rampage" hokejistus.

Tieši latvietis jau šī mača otrajā minūtē atklāja cīņas rezultātu, turklāt otrā perioda 23. sekundē viņš palīdzēja Džeikobam Midltonam panākt 2:0. "Barracuda" hokejistiem šajā mačā piederēja liels pārsvars, bet noslēdzošās trešdaļas ievadā Balcers panāca jau 4:1.

Balcers šajā spēlē veica piecus metienus pa vārtiem, šajā rādītājā būdams aktīvākais komandā, kā arī cīņu noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +3. Latvietis tika nosaukts par šī mača spožāko zvaigzni.

Ar trim rezultativitātes punktiem vienā mačā Balcers izcēlies otro reizi šajā sezonā.

Latvijas hokejists šosezon 40 spēlēs guvis desmit vārtus un veicis 19 rezultatīvas piespēles, pārliecinoši būdams "Barracuda" komandas rezultatīvākais hokejists.

Jau svētdien Balceru gaida debija AHL Visu zvaigžņu spēlē.

Citviet aktīvu AHL maču aizvadījis Bļugers, kurš palīdzēja viņa pārstāvētajai Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komandai savā laukumā ar 4:3 (1:0, 1:2, 1:1, 1:0) pagarinājumā pieveikt Binghemtonas "Devils".

Šajā mačā abas komandas izcēlās ar asumiem, bet otrajā periodā Bļugers izkāvās ar zviedru Viktoru Lēvu, nopelnīdams piecas soda minūtes. Pamatlaiks sestdien šajā mačā noslēdzās neizšķirti 3:3, bet pagarinājumā uzvaru "Penguins" hokejistiem nodrošināja Zeks Estons Rīze, turklāt viņam rezultatīvi piespēlēja tieši Bļugers.

Latvijas hokejists šajā mačā atzīmējās arī ar vienu metienu pa vārtiem un neitrālu lietderības koeficientu.

Bļugers šosezon 42 spēlēs atzīmējies ar 12 vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm.

Citā mačā rezervē palika latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, kura pārstāvētā Bridžportas "Sound Tigers" ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) savā laukumā pārspēja Hēršijas "Bears". Par spēles otro zvaigzni tika nosaukts mājinieku vārtsargs un Latvijas pārstāvja konkurents Kristofers Gibsons, kurš atvairīja 32 no 33 metieniem.

Rezervē palika arī Matīss Edmunds Kivlenieks, kura pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" savu skatītāju priekšā ar 1:3 (0:1, 1:2, 0:0) piekāpās Aiovas "Wild" hokejistiem. Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets" pirms šī mača uz AHL nosūtīja savu otro numuru Jūnasu Korpisalo, kurš sestdien atvairīja 23 no 26 metieniem.

AHL kopvērtējumā "Penguins" ar 56 punktiem 42 spēlēs ieņem pirmo vietu Atlantijas divīzijā, kur "Sound Tigers" ar 50 punktiem 44 cīņās ir piektā.

Savukārt Centrālajā divīzijā "Monsters" ar 33 punktiem 42 cīņās pārliecinoši ieņem pēdējo, septīto, pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijā "Barracuda" ar 43 punktiem 40 mačos ir pirmspēdējie astoņu komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!