Foto: LETA

Visi iespējamie Latvijas hokeja izlases kandidāti dalībai februāra sākumā gaidāmajā Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā ir apzināti un atlicis vien noskaidrot Ziemeļamerikas komandas pārstāvošo spēlētāju iespējas piedalīties sacensībās, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs un izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks.

"Visus iespējamos kandidātus jau esam apzinājuši. Pirms tam kopīgi ar komandas galveno treneri Tedu Nolanu izveidojām sarakstu, kurā viņš norādīja hokejistus, kuri cīnīsies par iespēju nokļūt Soču Olimpiādē," sarunā sacīja Baldonieks. "Pašlaik sekojam līdzi, kā spēlētājiem veicas viņu pārstāvētajās klubu komandās. Vēl gan atlicis noskaidrot to, vai Ziemeļamerikā spēlējošie varēs ierasties uz turnīru."

Vaicāts, vai pastāv iespēja februārī izlases kreklā redzēt Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Otavas "Senators" hokejistu Kasparu Daugaviņu un Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienībā spēlējošo Zemgu Girgensonu, Baldonieks vēl precīzu atbildi nevarēja sniegt.

"Ar Daugaviņu būs grūti. Viņam sākas NHL sezona, un komanda grib spēlētāju redzēt savās rindās. Skatīsimies," situāciju ar šīs sezonas vienīgo latvieti NHL komentēja Baldonieks. "Girgensonam pašlaik ir savainojums un viņš nespēlē. Nesen runāju ar viņa tēvu - arī viņš skaidri nevarēja pateikt, kas Zemgum kaiš. Tas varētu būt smadzeņu satricinājums, taču tikpat labi arī nekas nopietns."

Pēc Baldonieka teiktā, izlase uz pirmo koptreniņu pulcēsies jau paša februāra sākumā.

"Katram spēlētājam ir citāds viņa pārstāvētā kluba regulārā čempionāta spēļu grafiks, bet pirmie kandidāti vienkopus pulcēsies jau 2.februārī. Pēc LHF prognozēm pilnā sastāvā izlase sāks trenēties 4.februārī," atklāja izlases ģenerālmenedžeris.

"Ar inventāru un apdrošināšanu saistītās lietas esam nokārtojuši, par to spēlētājiem nebūs jāsatraucas," pastāstīja Baldonieks. Viņš arī apstiprināja, ka valstsvienības kandidātu sarakstā iekļauti visi spēcīgāki valsts hokejisti.

"Neesam tik bagāti ar resursiem, lai kādu spēcīgu kandidātu atstātu malā. Visi varošākie spēlētāji ir iekļauti kandidātu sarakstā, tālākais jau ir izlases treneru pārziņā," bažas par kāda potenciālā komandas līdera neiekļaušanu sastāvā kliedēja Baldonieks.

Kā zināms, otrdien LHF prezidents Kirovs Lipmans laikrakstu "Diena" informēja, ka līdzšinējais izlases treneris Aigars Cipruss darbu valstsvienībā neturpinās.

"To nevēlos komentēt. Tas vēl nav oficiāli apstiprināts. Trešdien gaidāma LHF valdes sēde, kurā tiks lemts par šo jautājumu," lakonisks bija organizācijas ģenerālsekretārs.

Jau ziņots, ka no 7. līdz 10.februārim Latvijas izlase "Arēnā Rīga" aizvadīs Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu un Lielbritāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!