Foto: LETA
Baltkrievija nākamā gada pasaules čempionātā sagaida 20 000 ārvalstu fanu, no kuriem aptuveni ceturtā daļa varētu būt no Latvijas, vēsta aģentūra "BelTA".

Biļetes uz pasaules čempionāta spēlēm sāks tirgot 30.septembrī. Sākotnēji līdzjutēji varēs iegādāties biļetes uz visām vienas grupas spēlēm, kas maksās no 300 līdz 2000 eiro (210 līdz 1400 latiem).

No 16.oktobra sāks tirgot biļetes uz noteiktu komandu spēlēm, kā arī dienas biļetes uz divām spēlēm. Savukārt biļetes uz atsevišķiem mačiem tirdzniecībā nokļūs 1.decembrī.

Organizatori uzsver, ka visu maču vai noteiktu komandu spēļu biļetes būs ievērojami lētākas nekā individuālo maču biļetes.

Tūrisma kompānijas "Centrkurort" direktors Oļegs Mihailovs izteicies, ka Minska pasaules čempionāta laikā prognozē 20 000 ārvalstu tūristu ierašanos. Lielākā daļa no tiem būs no Krievijas un Latvijas, stāstīja Mihailovs, īpaši uzsverot, ka tiek gaidīti 5000-6000 Latvijas ledus hokeja entuziastu.

Jau iepriekš vēstīts, ka pasaules čempionāta dalībniekiem un ārvalstu tūristiem nākamgad no 25.aprīļa līdz 31.maijam tiks ieviesta bezvīzu ieceļošana, izceļošana un pagaidu uzturēšanās Baltkrievijā. Lai ierastos valstī, tūristiem būs nepieciešamas tikai derīgas pases un spēļu biļetes. Tāpat tūristiem būs iespēja Minskā bez maksas izmantot sabiedrisko transportu.

Organizatori uzsver, ka viesnīcu cenas pasaules čempionāta laikā netiks celtas. Tāpat tiks izveidots speciāls ciematiņš hokeja faniem, kas varēs uzņemt 5000 cilvēku. Tajā dzīvošana maksās apmēram 20 eiro (14 latu) dienā.

Nākamā gada čempionātu Minskā plānots rīkot no 9. līdz 25.maijam.

Kā ziņots, šī gada pasaules čempionātā, kas norisinājās Zviedrijā un Somijā, Latvijas valstsvienība izcīnīja 11.vietu, bet Baltkrievija - 14.pozīciju. Par čempioniem kļuva Zviedrijas hokejisti, kuri finālā izcīnīja uzvaru pār Šveici, bet bronzas godalgas ieguva ASV spēlētāji.

Šobrīd IIHF ranga 11.vietā esošā Latvijas valstsvienība 2014.gada pasaules čempionāta B apakšgrupā sacentīsies ar Somiju (ranga 2.vieta), Krieviju (3.), ASV (6.), Šveici (7.), Vāciju (10.), Baltkrieviju (14.) un Kazahstānu (16.). Savukārt A apakšgrupā savā starpā spēlēs Zviedrija (1.), Čehija (4.), Kanāda (5.), Slovākija (8.), Norvēģija (9.), Dānija (12.), Francija (13.) un Itālija (18.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!