Foto: AFP/Scanpix

Par jauno Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Novosibirskas "Sibirj" galveno treneri apstiprināts baltkrievu speciālists Andrejs Skabelka.

Kā pavēstījusi kluba vadība, līgums ar treneri tiks noslēgts uz diviem gadiem. Viņš komandas galvgalī aizstās Dmitriju Kvartaļnovu, kurš pagājušajā nedēļā pārcēlās uz Maskavas vienību CSKA.

Tieši "Sibirj" komandā Skabelka 2004./05.gadā aizvadīja savu pēdējo sezonu kā profesionāls hokejists. Pēc tam viņš strādājis Novokuzņeckas "Metallurg" komandā, Baltkrievijas klubā "Gomeļ" un Baltkrievijas izlasē, bet šosezon bijis latvieša Pētera Skudras palīgs Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienībā.

Kluba vadība trenerim izvirzījusi uzdevumu veicināt komandas izaugsmes pozitīvo dinamiku un tiekties pēc augstiem sasniegumiem.

Šīs sezonas regulāro čempionātu "Sibirj" noslēdza Austrumu konferences sestajā vietā, bet Gagarina kausa izcīņas konferences pusfinālā ar 0-4 zaudēja Magņitogorskas "Metallurg".

Tikmēr amatu Baltkrievijas kluba Minskas "Dinamo" treneru korpusa galvgalī saglabājis Ļubomirs Pokovičs, ar kuru oficiāli pagarināts līgums arī uz nākamo sezonu.

Slovāku speciālists komandu vada kopš pērnā novembra, kad amatu zaudēja Aleksandrs Andrijevskis. Līdz tam Pokovičs bija galvenā trenera palīgs.

Minskas klubs regulāro čempionātu šosezon noslēdza Rietumu konferences kopvērtējuma pēdējā vietā, bet vēlāk tika līdz Cerības kausa finālam, kur piekāpās Omskas "Avangard" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!