Latvijas hokeja izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētais Nacionālās hokeja līgas klubs Filadelfijas "Flyers" trešdien ar uzvaru sācis izslēgšanas kārtas pirmo sēriju pret spēcīgo Ņūdžersijas "Devils", vēsta turnīra rīkotāji.

"Flyers" uzvarēja ar 2:1 (0:0, 2:0, 0:1). Bārtulis laukumā pavadīja teju 10 minūtes, kuru laikā rezultativitātes punktus neguva, nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu - 0 un četras soda minūtes.

Uzvaras pamatus "Flyers" ielika otrajā periodā, kad pa reizei precīzi meta Kriss Prondžers un Maiks Ričardss, kurš rezultatīvi asistēja arī pirmajā vārtu guvumā. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Treviss Zajacs pēc Endija Grīna un Zaka Parizē piespēlēm vienus vārtus guva un deva "velniem" cerību, taču "Flyers" pārsvaru nosargāja un sēriju sāka ar uzvaru.

Trešdien notika vēl trīs izslēgšanas spēles.

Vienā no tām ar zaudējumu izslēgšanas kārtu sāka pašreizējie Stenlija kausa īpašnieki Pitsburgas "Penguins" hokejisti, kas pamanījās ar 4:5 (1:2, 1:2, 2:1) piekāpties Otavas "Senators". Otaviešu rindās grūti apturams bija centra uzbrucējs Kriss Kellijs, kurš guva vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Vārti un rezultatīva piespēle Kriss Nīla rēķinā. Savukārt "pingvīnu" rindās kā allaž lieliski bija Jevgeņijs Malkins un Sidnijs Krosbijs. Pirmais no viņiem guva divus vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli, savukārt otrais - izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Divas reizes rezultatīvi asistēja Sergejs Gončars.

Tāpat ar zaudējumu "play - off" kārtu sākuši Detroitas "Red Wings" hokejisti, kas ar 2:3 (2:1, 0:1, 0:1) piekāpās Fīniksas "Coyotes". "Red Wings" labā vārtus guva zviedri Tomass Holmstrēms un Niklass Lidstrēms, toties "koijotu" - Kīts Jandls, Vojteks Voļskis un Dereks Moriss.

Tāpat ar uzvaru Stenlija kausa izcīņu sākuši Kolorādo "Avalanche", kas ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) pieveica Sanhosē "Sharks". "Avalanche" rindās pa reizei precīzi bija Džons Maiklss Lailss un Kriss Stjuarts, "Coyotes" - Raians Klovs.

Ceturtdien izslēgšanas spēles sāks Monreālas "Canadiens" un Vašingtonas "Capitals", Bostonas "Bruins" un Bufalo "Sabres", kā arī Losandželosas "Kings" un Vankūveras "Canucks", savukārt piektdien - Našvilas "Predators" un Čikāgas "Blackhawks" .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!