Foto: EPA/LETA
Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētais Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Filadelfijas "Flyers" piektdien Stenlija kausa izcīņas finālsērijas ceturtajā spēlē ar rezultātu 5:3 (3:1, 0:0, 2:2) savā laukumā pārspēja Čikāgas "Blackhawks" komandu.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām "Flyers" izlīdzināja rezultātu 2-2.

Šajā mačā Bārtulis laukumā pavadīja nepilnas četras minūtes, izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, kā arī izpildīja vienu spēka paņēmienu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Jau pirmās trešdaļas piektajā minūtē Maikls Ričards vairākumā atklāja rezultātu par labu laukuma saimniekiem, bet pēc desmit minūtēm Mets Karls rezultātu dubultoja. Tomēr "Blackhawks" izdevās vienus vārtus atgūt, kad Dankana Kīta metienu vārtos pielaboja Patriks Šārps, gūdams jau savus devītos vārtus šīs sezonas NHL Stenlija kausa izcīņā. Savukārt pusminūti pirms trešdaļas beigām "Flyers" guva trešos vārtus, kad pie vārtiem nepieskatīts palika Klods Žirū.

Otrajā trešdaļā neliels pārsvars bija ''Blackhawks'', bet "Flyers" organizēti darbojās aizsardzībā un nevienai komandai vārtus gūt neizdevās.

Tikmēr mača pēdējās 20 minūtēs atkal tika gūti četri vārti – laukuma saimnieki pēc soma Villes Leino precīzā metiena septītajā minūtē jau izvirzījās vadībā ar trīs vārtu pārsvaru. Tomēr turpinājumā Čikāgas hokejisti, spēlējot piecatā pret trim, samazināja rezultāta starpību, kad precīzs bija Deivids Bolands, bet, kad līdz trešdaļas beigām bija palikušas četras minūtes Braiens Kempbels panāca jau 4:3. "Blackhawks" turpināja uzbrukt un laukuma saimniekus glāba arī vārtu stabs, bet rezultātu izlīdzināt tomēr nespēja. Čikāgas komanda nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un 25 sekundes pirms spēles beigām "Flyers" spēlētējs Džefs Kārters ieraidīja ripu jau tukšos vārtos.

Nākamo spēli abas komandas aizvadīs svētdien Čikāgā.

Jau ziņots, ka pirmajā mačā "Flyers" vienība piedzīvoja zaudējumu rezultatīvā cīņā ar rezultātu 5:6, bet pēc tam piekāpās ar 1:2. Sērijas trešajā mačā "Flyers" savā laukumā uzvarēja pagarinājumā ar 4:3.

Zīmīgi, ka mājinieces, kas uzvarējušas pirmajās divās Stenlija kausa finālsērijas spēlēs, visā sērijā triumfējušas 31 no 33 gadījumiem, vēsta ASV mediji. Tomēr vienu no diviem šāda zaudējuma gadījumiem 1971.gadā piedzīvojusi tieši "Blackhawks" komanda. Savukārt otra reize bija pirms gada, kad Detroitas "Red Wings" zaudēja Pitsburgas "Penguins" pēc pirmajiem diviem uzvarētajiem mačiem.

Jau vēstīts, ka Bārtulis šosezon piedalījās pirmajās divās Stenlija kausa spēlēs, savukārt pēc tam tika nosēdināts rezervē. Tomēr sērijas otrajā mačā ar "Blackhawks" viņš atgriezās laukumā pēc 16 spēļu izlaišanas.

Bārtulis kļuvis tikai par trešo latviešu hokejistu, kurš spēlējis Stenlija kausa finālā. 1996.gadā to paveica Sandis Ozoliņš, kura pārstāvētā Kolorādo "Avalanche" komanda triumfēja visā turnīrā, bet 2002.gadā Artūrs Irbe bija Karolīnas "Hurricanes" komandas pamatvārtsargs, tomēr toreiz Irbes vienība sērijā zaudēja.

Kā ziņots, Austrumu konferences finālsērijā "Flyers" ar 4-1 pieveica Monreālas "Canadiens" komandu, bet "Blackhawks" Rietumu konferences finālā ar 4-0 pārspēja Sanhosē "Sharks" hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!