Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien Oskara Bārtuļa pārstāvētais klubs Filadelfijas "Flyers" viesos ar 2:0pieveica Toronto "Maple Leafs", sperot soli tuvāk spēlēšanai Stenlija kausā.

Bārtulis šoreiz nespēlēja.

Pirmā perioda vidū pirmos vārtus "Flyers" labā guva Klods Žiro, bet mačā izskaņā Maiks Ričardss ripu raidīja tukšos pretinieku vārtos.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Flyers" ar 86 punktiem pakāpās uz septīto vietu, taču devītās vietas īpašniece Ņujorkas "Rangers" atpaliek tikai par četriem punktiem un ir aizvadījusi spēli mazāk.

Tikmēr citā mačā Raita Ivanāna pārstāvētā vienība Losandželosas "Kings", kas sev jau bija nodrošinājusi dalību Stenlija kausā, atspēlēja trīs vārtu deficītu un pēcspēles metienos ar 5:4 pieveica Anaheimas "Ducks". Pēc zaudējuma "Ducks" vairs pat teorētiski nevar iekļūt Stenlija kausā, un nespēlēs "play off" turnīrā pirmo reizi pēc NHL lokauta, kas bija 2004./2005.gada sezonā.

Ivanāns nospēlēja 9:20 minūtes, izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Vēl vienā spēlē otrdien zaudējumu atkal piedzīvoja Kārļa Skrastiņa pārstāvētais Dalasas "Stars", kas jau ir zaudējis cerības spēlēt Stenlija kausā. Šoreiz "Stars" savā laukumā ar 2:5 piekāpās Čikāgas "Blackhawks".

Latviešu aizsargs nospēlēja 16:35 minūtes, nopelnīja divas soda minūtes, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!