Foto: EPA/LETA
Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Filadelfijas "Flyers" komanda svētdien pārvarēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfinālu.

Sērijas sestajā mačā "Flyers" ar rezultātu 5:1 (2:0, 2:1, 1:0) savā laukumā pārliecinoši pieveica Pitsburgas "Penguins" hokejistus, kas sērijā ļāva triumfēt ar 4-2.

Bārtulis pirms šīs spēles pirmo reizi šosezon tika iekļauts "Flyers" komandas sastāvā, bet laukumā vēl neizgāja. Tikmēr latvieša potenciālais konkurents par vietu sastāvā Ēriks Gustafsons izcēlās ar iespaidīgu statistiku - 23 nospēlētajās minūtēs viņš bloķēja septiņus pretinieku metienus, guva vienus vārtus un tika pie lieliska lietderības koeficienta +3.

"Flyers" spēli sāka ļoti aktīvi un Klods Žirū rezultātu atklāja jau 32.sekundē. Vēlāk uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva arī Skots Hartnels, Gustafsons, Denijs Brīrs un Breidens Šens. Savukārt "Penguins" komandā vienīgo reizi precīzs bija krievs Jevgēņijs Malkins.

Kā ziņots, Bārtulis pagājušajā ceturtdienā ieradās Latvijā, lai pievienotos hokeja valstsvienībai, kas gatavojas pasaules čempionātam, tomēr pāris stundas vēlāk viņu izsauca "Flyers" komanda un pēc nepilnas diennakts viņš devās atpakaļ uz ASV. Visu šo sezonu viņš bija aizvadījis Amerikas Hokeja līgā (AHL) spēlējošajā "Flyers" fārmkluba Adirondakas "Phantoms".

Austrumu konferences pusfināla sērijā "Flyers" būs jāspēkojas ar Floridas "Panthers" vai Ņūdžersijas "Devils". Šajā sērijā pašlaik ar 3-2 vadībā atrodas "Panthers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!