Foto: F64

Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) komanda Krēfeldes "Pinguine" noliegusi, ka pieredzējušais Latvijas hokeja uzbrucējs Herberts Vasiļjevs varētu kļūt par tās galveno treneri.

Šādu informāciju aizvadītajā nedēļas nogalē paudis kāds Krēfeldes laikraksts, rakstot, ka nākamajā sezonā uzbrucējs vēl spēlēs, bet no 2016./2017.gada sezonas viņam būs trenera licence un latvietis varētu sākt darboties kā treneris.

Tomēr vienības vadītājs Jergs Hellvigs pirmdien atzinis, ka bijis par šādu informāciju "neizmērojami pārsteigts".

"Šādā jautājumā nekad nav bijušas sarunas," paudis Hellvigs.

Pagājušajā nedēļā "Pinguine" komanda bija paziņojusi, ka tās treneru kolektīvā arī nākamajā sezonā paliks Riks Aduono un Rēmts Pika, kuri kopā strādās jau septīto sezonu.

Kā zināms, pašlaik 38 gadus vecais Vasiļjevs, kuram ir arī Vācijas pilsonība, februārī guva traumu, šo sezonu noslēdzot priekšlaicīgi. Latvijas izlases kolektīvs pauda, ka Vasiļjevs bija izteicis gatavību palīdzēt valstsvienībai pasaules čempionātā, tomēr trauma šādus plānus dzēsusi.

Šajā sezonā Vasiļjevs 46 spēlēs izcēlās ar septiņiem vārtiem un 16 rezultatīvām piespēlēm, bet vienība regulāro sezonu noslēdza desmitajā vietā, turpinājumā nepārvarot izslēgšanas turnīra pirmo kārtu.

Karjeras laikā uzbrucējs aizvadījis 51 spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL), gūstot astoņus vārtus un veicot septiņas rezultatīvas piespēles, bet Latvijas izlases rindās startējis 11 pasaules čempionātos.

Pēc 2011.gada pasaules čempionāta Vasiļjevs pieņēma Vācijas pilsonību, tomēr pērn viņš samērā negaidīti tika iekļauts izlases sastāvā dalībai Soču olimpiskajās spēlēs un pēc tam bija kapteinis arī pasaules čempionātā.

Vasiļjevs Vācijas čempionātā spēlē kopš 2004.gada, bet pēdējās desmit sezonas viņš pārstāv "Pinguine" vienību, turklāt ilgstoši ir tās kapteinis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!