Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas speciālista Aleksandra Beļavska trenētā Baltkrievijas U-20 hokeja izlase ar zaudējumu sākusi pārspēles par vietas saglabāšanu elites divīzijā.

Baltkrievijas jaunie hokejisti pirmajā mačā sestdien ar 1:5 (1:1, 0:2, 0:2) piekāpās Šveices vienaudžiem. Elites divīzijā paliks tā izlase, kas uzvarēs sērijā līdz divām uzvarām.

Mača rezultātu spēles otrajā minūtē atklāja baltkrievi, bet četrarpus minūtes vēlāk Šveices jaunie hokejisti rezultātu izlīdzināja. Otrā perioda otrajā pusē trīs minūšu laikā šveiciešu guva vēl divus vārtus, bet trešās trešdaļas vidū viņi panāca jau trīs vārtu pārsvaru. Minūti pirms pamatlaika beigām Šveice vēlreiz lika kapitulēt baltkrievu vārtsargam, izcīnot uzvaru ar 5:1.

Rītdien izlases tiksies atkārtoti, bet, ja būs nepieciešams trešais sērijas mačs, tas norisināsies otrdien.

Ar četriem zaudējumiem četrās spēlēs Baltkrievija ieņēma pēdējo vietu B apakšgrupā, kamēr Šveice ar vienu punktu bija vājākā A apakšgrupā.

PČ eturtdaļfinālā ir iekļuvušas Krievijas, Dānijas, Zviedrijas, Slovākijas, Somijas, Kanādas, ASV un Čehijas izlases.

Kā zināms, Latvijas U-20 hokeja izlase decembrī triumfēja Austrijā notikušajā čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā un garantēja atgriešanos augstākās divīzijas sacensībās.

Latvijas U-20 izlase nebija spējusi iekļūt pasaules čempionāta augstākajā divīzijā divus gadus pēc kārtas, bet pēc gada Kanādā gaidāmajā turnīrā tā spēcīgāko vienību saimē spēlēs sesto reizi vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!