Foto: LETA
Latvijas hokeja speciālistam Aleksandram Beļavskim piedāvāts pagarināt līgumu ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik" no Baltkrievijas.

Tāpat pagarināt līgumu piedāvāts arī Beļavska palīgam Aleksandram Makrickim, intervijā Minskas oficiālajai ziņu aģentūrai BELTA atklājis vienības ģenerāldirektors Maksims Subotkins.

"Dinamo-Šiņņik" ir Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Baltkrievijas kluba Minskas "Dinamo" fārmklubs, bet Subotkins uzsvēra, ka komanda neizskata iespēju izveidot komandu dalībai startam Baltkrievijas ekstralīgā.

Gaidāmajā vasarā Minskas "Dinamo" un "Dinamo-Šiņņik" kopā trenēsies Bobruiskā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā "Dinamo-Šiņņik" Beļavska vadībā sasniedza MHL izslēgšanas spēles, tomēr izstājās jau pirmajā kārtā.

Beļavskis lielu daļu savas spēlētāja karjeras aizvadīja Zviedrijā, bet pēc karjeras beigām kļuva par Umeo "Bjorkloven" komandas galveno treneri. Šīs vienības rindās viņš kā spēlētājs aizvadīja deviņas sezonas. Savukārt turpinājumā Beļavskis vadīja arī "Nykoping" komandu, bet vienu brīdi bija arī kādreizējā Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Kurta Lindstrēma asistents.

Vēlāk Beļavskis trenēja Zviedrijas kluba "MoDo" U-20 vecuma jauniešu komandu, kā arī īsu brīdi vadīja Permas vienību "Molot-Prikamje", kas spēlē Krievijas Augstākajā līgā (VHL). Tomēr tad Beļavskis uz diviem gadiem atgriezās Zviedrijā, kur strādāja valsts pēc spēka otrajā līgā.

"Dinamo-Šiņņik" vienībai Beļavskis pievienojās pirms gada.

Pašlaik 49 gadus vecais Beļavskis Latvijas izlases rindās spēlējis sešos pasaules čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!