Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis pēc zaudējuma Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) spēlē Norvēģijai atzina, ka pretinieki spēles pirmajā daļā bija meistarīgāki.

Atgādinām, ka Latvijas hokeja izlase Eiropas Izaicinājuma kausa Norvēģijas posma otrajā spēlē piektdien Latvijas hokeja izlase rupjībām bagātā cīņā ar 1:4 piekāpās mājiniekiem norvēģiem. Sestdien Latvijas hokeja izlase plkst.14:00 aizvadīs pēdējo turnīra spēli pret Franciju.

"Norvēģi spēli uzsāka daudz aktīvāk. Pirmajā periodā piecas reizes spēlējām mazākumā, un daļēji mums pat paveicās, ka ielaidām tikai vienus vārtus. Tomēr, noraidījums pirmā perioda beigās mums maksāja otros zaudētos vārtus. Kopumā pirmajos divos periodos norvēģi bija nedaudz ātrāki un mobilāki, kā rezultātā ne vienmēr tikām viņiem līdzi," Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mājaslapā citēts Beļavskis. "Trešajā periodā man patika, ka puiši sāka spēlēt daudz labāk un organizētāk. Trešo trešdaļu vinnējām un noslēdzām uz pozitīvas nots. Uz spēli pret Franciju skatos optimistiski. Ja komanda spēlēs disciplinēti, spēs saņemties un realizēt visus norādījumus, varam uzveikt Francijas izlasi. Uz to arī ceru."

Beļavskis pavēstīja, ka spēli pret Franciju vārtos uzsāks Ervīns Muštukovs un atkarībā no spēles ritējuma, spēles laiku dalīs ar Elvi Merzļikinu.

Latvijas izlases uzbrucējs Koba Jass uzsvēra, ka Norvēģija spēlēja "netīru" spēli: "No paša sākuma norvēģi pret mums sāka ļoti asi spēlēt. To mēs arī gaidījām. Daudz spēlējām mazākumā, kaut arī tas nebija likumsakarīgi. Norvēģiem bija liels plus, ka spēlē mājās un tiesā vietējie tiesneši. Pirmo periodu mēs labi turējāmies. Kad gribējām uzspiest savu spēli, mums nedeva iespēju, saņēmām kārtējo noraidījumu. Tas daļēji salauza spēli. Bija daudz momentu, kad norvēģi spēlēja netīri, ar nūju sejā, tiesnesis to neredzēja. Tas izsita no spēles ritma. No kļūdām mācamies, laba spēle, lai mēs augtu. Mēģināsim uzlabot savu spēli un rīt koncentrēsimies tikai uz uzvaru."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!