Foto: F64

Kamēr Leonīds Beresņevs nebūs parakstījis līgumu ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) par pieaugušo valstsvienības vadīšanu, viņš plašākus komentārus nevēlas sniegt, atzina pats speciālists.

Piektdien Latvijas kausa izcīņas fināla laikā intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālam LHF prezidents Kirovs Lipmans atklāja, ka Beresņevs atgriezīsies pie valstsvienības stūres un vienošanās ar viņu tiks noslēgta pirmdien.

"Kamēr nav parakstīts līgums, nevēlos neko komentēt par to," teica Beresņevs.

Tāpat Latvijā labi zināmais speciālists atteicās atklāt, vai kopš iepriekšējās sarunas ar Lipmanu ir mainījies LHF piedāvājums vai nosacījumi.

Kā zināms, vēl janvāra beigās Lipmans atklāja medijiem, ka Beresņevs vairs nav kandidāts uz valstsvienības vadīšanu, jo abas puses neesot spējušas panākt vienošanos par finansiālajiem nosacījumiem.

Pašlaik 57 gadus vecajam Beresņevam ir liela pieredze darbā gan ar jauniešu, junioru, gan ar pieaugušo hokeja komandām. No 1995. līdz 1999., kā arī 2005. un 2006.gadā viņš bijis Latvijas valstsvienības galvenais treneris. Tāpat speciālists vairākkārt vadījis Latvijas U-18 un U-20 izlases.

Tieši Beresņevs 1996.gadā Latvijas izlasi ieveda pasaules čempionāta augstākajā divīzijā un vadīja to arī gadu vēlāk, kad Latvija debitēja spēcīgāko komandu saimē.

2010. un 2015.gada nogalēs, būdams Latvijas U-20 izlases galvenais treneris, viņš palīdzēja izcīnīt ceļazīmi uz augstāko divīziju. Šobrīd pieredzējušais hokeja speciālists ir iecelts par Latvijas virslīgas hokeja čempionāta "Rīga" komandas galveno treneri. Tāpat Beresņevs trenējis citus Latvijas klubus Rīgas "Pārdaugava", "Juniors", "Liepājas metalurgs", "Rīga 2000", ASK/"Ogre" un "Dinamo Juniors", kā arī trenera pieredzi smēlies Krievijā, Igaunijā un Kazahstānā.

Kā zināms, Latvijas izlase bez galvenā trenera ir jau kopš pagājušā gada jūnija, kad no šī amata pēc neveiksmīga pasaules čempionāta tika atbrīvots Aleksandrs Beļavskis.

Tikmēr janvārī par galvenā trenera palīgu tika apstiprināts Viktors Ignatjevs, bet šo amatu turpinās pildīt arī Kārlis Zirnis.

Pērn pasaules čempionātā Latvija par mata tiesu saglabāja vietu starp planētas spēcīgākajām izlasēm. Lipmans atklāja, ka Krievijā gaidāmās šī gada meistarsacīkstes komandai būs grūtākās, kopš Latvija sacenšas elites divīzijā.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!