Foto: RIA Novosti/Scanpix
Kanādiešu vārtsargs Mets Daltons, kurš patlaban spēlē Dienvidkorejā, ir iesniedzis dokumentus pilsonības maiņai, lai piedalītos 2018.gada ziemas olimpiskajās spēlēs, kas notiks šajā valstī, vēsta ārzemju mediji.

Daltons, kurš no 2011. līdz 2014. gadam spēlēja Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), pārstāvot "Vitjazj" un "Ņeftehimik" vienību, šosezon pievienojās Dienvidkorejas klubam "Anyang Halla", kas spēlē Āzijas Hokeja līgā.

"Šobrīd strādāju pie Dienvidkorejas pilsonības saņemšanas, formēju pasi," aģentūrai "R-Sport" pastāstīja 28 gadus vecais vārtsargs. "Nākamā gada pasaules čempionātā es vēl nevarēšu piedalīties, ceru startēt 2016.gada čempionātā, bet mans galvenais mērķis - 2018.gada Phječhanas olimpiskās spēles."

Dienvidkorejas izlases sastāvā Mets Daltons debitēja novembra sākumā Ungārijā notikušajā turnīrā. Tajā Dienvidkorejas izlase ar 1:3 piekāpās mājiniekiem ungāriem, bet ar 6:3 uzvarēja Poliju.

Kā ziņojām, Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) šoruden apstiprināja, ka Dienvidkorejas vīriešu un sieviešu hokeja izlases ar turnīra rīkotāju tiesībām varēs piedalīties 2018.gada olimpiskajās spēlēs. Dienvidkorejas vīriešu hokeja izlase šogad spēlēja pasaules čempionāta I divīzijas A grupā, bet zaudēja vietu tajā un atgriezās B grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!