Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Bijušo Latvijas U-20 hokeja izlases un "Liepājas Metalurga" komandas aizsargu Sergeju Ļouškinu Anglijas premjerlīgas (EPL) kluba "Bracknell Bees" vadība ir nosaukusi par šīs vasaras vērtīgāko jaunieguvumu, un tic, ka viņš nākamsezon palīdzēs komandai uzlabot sniegumu čempionātā, vēsta portāls "getbracknell.co.uk".

27 gadus vecais aizsargs iepriekšējo sezonu aizvadīja Zviedrijas pirmās divīzijas klubā "Lindlövens IF", kura sastāvā piedalījās 33 spēles, gūstot vienus vārtus un izdarot četras piespēles. Pirms tam Ļouškins spēlēja Latvijas čempionvienībā "Liepājas metalurgs" un Itālijas otrās divīzijas klubā "Milano Rossoblu", kas pretendē uz iekļaušanos Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

"Bracknell Bees" treneris Garets Kokss uzskata, ka Ļouškins uzlabos komandas sniegumu aizsardzībā, jo šajā komponentā Breknelas klubam ir viens no sliktākajiem rādītājiem līgā, jo komandas pagājušosezon iegādātais čehs Valdemārs Pelikovskis pārlieku aizrāvās ar uzbrukumiem un bieži atstāja komandu bīstamās situācijās.

"Uz Ļouškinu izgājām caur aģentiem – mēs pastāstījām viņiem, ko meklējam, un saraksta galvgalī bija viņš," saka Kokss. "Allaž ir riskanti ievest komandā jaunu spēlētāju, bet, ņemot vērā to līmeni, kādā viņš spēlējis, ceram, ka Ļouškins būs mums vairāk nekā noderīgs."

"Mums ir vajadzīgs kārtīgs aizsargs," norāda treneris. "Ņemot vērā pagājušā gada pieredzi, mums bija jābūt pārliecinātiem, ka iegūsim īstā kalibra spēlētāju par adekvātu naudu. Neesmu pārliecināts, vai ārzemju aizsargam ir jābūt vissvarīgākajam spēlētājam, taču mūsu aizsardzībā, kāda tā bija pagājušogad, viņš ir mūsu vērtīgākais jaunieguvums."

Treneris sagaida, ka augumā raženais Latvijas hokejists kļūs ne tikai par aizsardzības balstu, bet arī par visas komandas līderi. "Mums ir vajadzīgs līderis, un viņam tas ir pateikts," saka Kokss.

Aizvadītajā EPL sezonā "Bracknell Bees" kopvērtējumā ierindojās pēdējā, 10. vietā, 54 spēlēs izcīnot 10 uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!