Foto: LETA

Kanādiešu uzbrucējs Džeimijs Džonsons, kurš pagājušo sezonu aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo", pievienojies Amerikas hokeja līgas (AHL) komandai Hēršijas "Bears".

31 gadus vecais uzbrucējs Ziemeļamerikā atgriezīsies pēc vienas Eiropā pavadītas sezonas. "Bears" ir NHL vienības Vinipegas "Jets" fārmklubs.

Pagājušajā sezonā Džonsons 52 regulārā čempionāta mačos Rīgas "Dinamo" rindās izcēlās ar astoņiem vārtiem un 14 rezultatīvām piespēlēm, bet 13 Cerību kausa spēlēs viņš pievienoja trīs vārtus un piecas rezultatīvas piespēles.

Tāpat viņš 2008./2009.gada sezonu pavadīja Eiropā, kad pārstāvēja Somijas vienību Turku TPS.

Karjeru Džonsons sāka Ontario hokeja līgā (OHL), kur četru sezonu laikā 262 regulārā čempionāta spēlēs guva 55 vārtus un izpildīja 194 rezultatīvas piespēles. Tā kā neviena Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Džonsonu nebija draftējusi, savu ceļu pieaugušo hokejā viņam nācās sākt no Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL), un tikai pēc divām veiksmīgām sezonām šajā līgā Džonsons pārcēlās uz AHL.

2005./2006.gada sezonā Džonsons pievienojās AHL klubam Aiovas "Stars", kur savā debijas sezonā 68 regulārā čempionāta spēlēs guva deviņus vārtus un veica 28 piespēles. Pēc tam sekojošā sezona uzbrucējam gan nebija tik veiksmīga un sezonas vidū viņš tika aizmainīts uz Bridžportas "Sound Tigers" komandu. Kopumā savas AHL karjeras laikā Džonsons piedalījies 423 regulārā čempionāta mačos, kuros guvis 96 vārtus un izpildījis 186 rezultatīvas piespēles.

2008./2009.gada sezonu Džosons pavadīja TPS vienībā, kuras sastāvā 42 regulārā čempionāta spēlēs izcēlās ar astoņiem precīziem metieniem un 20 rezultatīvām piespēlēm. Pēc sezonas Eiropā Džonsons noslēdza divvirzienu līgumu ar NHL klubu Floridas "Panthers", taču visu sezonu aizvadīja fārmklubā Ročestras "Americans", kas ikdienā cīnās AHL.

Pēc 2009./2010.gada sezonas Džonsons tika aizmainīts uz NHL komandu Detroitas "Red Wings", ar kuru tika noslēgts divvirzienu līgums uz divām sezonām, taču šo divu sezonu laikā viņš tā arī neaizvadīja nevienu spēli NHL.

Kā ziņots, līgumu ar Rīgas "Dinamo" komandu pagarinājis pagājušās sezonas leģionārs Pols Šekura, bet vairāki citi ārzemnieki jau atraduši citus klubus - Aleksandru Žirū savu karjeru turpinās Šveices augstākās līgas (NLA) vienībā Ambrī "Piotta", bet Matjē Karls nākamo sezonu aizvadīs jaunajā KHL vienībā Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!