Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Čikāgas "Blackhawks" sestdien pārspēja Anaheimas "Ducks" un iekļuva Stenlija kausa izcīņas finālā.

"Blackhawks" izšķirošajā - septītajā - cīņā izbraukumā ar 5:3 (2:0, 2:1, 1:2) pārspēja "Ducks" hokejistus, ar 4-3 triumfējot sērijā līdz četrām uzvarām.

Viesu komanda pēc nospēlētām gandrīz 34 minūtēm jau bija vadībā ar 4:0. Mača rezultātu trešajā minūtē atklāja "Blackhawks" kapteinis Džonatans Tēvzs, bet deviņas minūtes vēlāk hokejists guva savus otros vārtus šajā mačā, realizējot vairākuma izspēli. Otrajā periodā precīzu raidījumu uz mājinieku vārtiem izdarīja gan Brendons Sāds, gan slovāks Marians Hosa. Otrā perioda 19.minūtē "Ducks" vienus vārtus atguva, kad viesu vārtsargu pārspēja Raiens Keslers.

Arī trešā perioda sākumā "Ducks" spēja gūt vārtus, kad 2:4 panāca Korijs Perijs. Tiesa, nepilnas divas minūtes vēlāk atkal trīs vārtu pārsvaru "Blackhawks" vienībai nodrošināja Brents Sībruks, realizējot skaitlisko vairākumu. 42 sekundes līdz spēles pamatlaika beigām Mets Beleskijs guva trešos vārtus "Ducks" hokejistiem, taču ar to nepietika, lai uzvarētu gan šajā spēlē, gan visā Rietumu konferences fināla sērijā.

"Katrā Rietumu konferences finālsērijas mačā abas komandas bija ļoti tuvu uzvarai. Tā, iespējams, bija sīvākā sērija, kurā esmu piedalījies," atzina "Blackhawks" galvenais treneris Džoels Kvīnvils. "Pirms sestās spēles bijām piedzīvojuši smagu zaudējumu, taču spēlētāji nepadevās un nezaudēja cīņas garu."

Par spēles spožāko zvaigzni tika atzīts pirmo divu vārtu autors Tēvzs, bet otrā spožākā zvaigzne bija Patriks Keins, kam šajā duelī trīs rezultatīvas piespēles.

"Vienkārši centāmies klausīt trenera norādījumos un radīt sarežģītas situācijas "Ducks" hokejistiem," pauta Tēvzs. "Viņi vairāk uzbruka, taču mēs ļoti labi nospēlējām aizsardzībā."

Kā zināms, Stenlija kausa izcīņas finālā "Blackhawks" tiksies ar labāko Austrumu konferences komandu Tampabejas "Lightning", kas sērijā līdz četriem panākumiem piektdien ar 4-3 uzvarēja Ņujorkas "Rangers".

Līdz ar Čikāgas vienības panākumu "Lightning" kļūs par pirmo komandu NHL vēsturē, kas vienā sezonā izslēgšanas spēļu sērijās spēkosies ar četrām no sešām komandām, kas dibinājušas līgu - Monreālas "Canadiens", Detroitas "Red Wings", "Rangers" un "Blackhawks".

"Lightning" komanda NHL izslēgšanas spēļu finālu sasniedza otro reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Iepriekš "Lightning" Stenlija kausa finālu bija izdevies sasniegt 2004.gadā, kad tā arī izcīnīja hokeja prestižāko balvu.

Savukārt "Blackhawks" šis būs jau 13.fināls. Čikāgas klubs triumfējis pēdējos divos finālos, kuros tas piedalījies - 2010. un 2013.gadā. Zīmīgi, ka abās reizēs "Blackhawks" cīņā par titulu aizvadīja sešas cīņas.

Pirmie divi abu komandu dueļi norisināsies "Lightning" laukumā, bet pēc tam cīņas notiks Čikāgā. Stenlija kausa izcīņas finālsērija līdz kādas komandas četriem panākumiem sāksies trešdien.

Ar "Lightning" komandu pašlaik trenējas arī latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš gan šosezon vēl nav bijis pieteikts nevienam NHL mačam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!