Foto: AFP/Scanpix

Vietējās "Blackhawks" uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā piektdien Čikāgas ielās atzīmējuši aptuveni divi miljoni cilvēku.

"Blackhawks" komanda pa Čikāgas vecpilsētas ielām veica parādi atvērtajos autobusos, atzīmējot savu otro titulu četru gadu laikā. Savukārt turpinājumā spēlētāji kāpa uz skatuves Grānta parkā.

Iepriekš "Blackhawks" komanda Stenlija kausu bija ieguvusi arī 1934., 1938., 1961. un 2010.gadā.

Kā ziņots, šī gada finālsērijas sestajā mačā pēdējās divās minūtēs pirmdien "Blackhawks" guva divus vārtus un ar 3:2 pieveica latvieša Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Bostonas "Bruins" vienību, sērijā līdz četriem panākumiem triumfējot ar rezultātu 4-2.

"Kad viņi iemeta divus vārtus 17 sekundēs, es biju sajūsmā. Biju tuvu sajukšanai prātā," izteicās 23 gadus vecais Čikāgas iedzīvotājs Pets Krosts, kurš bijis parādē arī 2010.gadā. "Man bija šeit jābūt atkal. Nevarēju to palaist garām."

"Vēlējos nosvinēt titulu un būt šeit ar visiem," izteicās 24 gadus vecais Džastins Kapitans, kurš parādes noslēgumu parkā gaidījis vairāk nekā četras stundas.

"Šis ir neticami," uzrunājot sanākušo pūli, izteicās "Blackhawks" kapteinis Džonatans Tēvss, bet uzbrucējs Patriks Šarps piebilda, ka cer Stenlija kausu uz Čikāgu atvest arī nākamgad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!