Veterāns Robs Bleiks vienojies ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Sanhosē "Sharks", parakstot līgumu uz vienu sezonu, savukārt Ņujorkas "Rangers" klubs vienojies ar Markusu Neslundu.

38 gadus vecais aizsargs Bleiks sezonā saņems piecus miljonus dolāru (2,23 miljonus latu). Savu NHL karjeru sportists uzsāka 1989./1990.gada sezonā tieši "Kings" vienībā, kur spēlēja līdz pat 2000./2001.gada sezonai. Pēc tam viņš pārgāja uz Kolorādo "Avalanche", līdz pirms 2006./2007.gada sezonas atgriezās "Kings" rindās.

Pagājušajā sezonā hokejists sezonas 71 spēlē guva deviņus vārtus un izpildīja 22 rezultatīvas piespēles, kas bija viņa sliktākais rādītājs kopš 1996./97.gada sezonas.

Savukārt pati "Sharks" vienība zaudējusi Braienu Kembelu, kurš ceturtdien parakstīja astoņu gadu līgumu ar Čikāgas "Blackhawks" komandu. Šajā laikā Kembels saņems 56,8 miljonus dolāru (25,39 miljonus latu).

Neslunda pāriešana no Vankūveras "Canucks" uz "Rangers" nozīmē, ka Ņujorkas vienība vairs nevēlas gaidīt uz čehu zvaigzni Jaromiru Jāgru, kurš vilcinās ar atbildi par līguma parakstīšanu. Zviedrs ar Ņujorkas klubu parakstījis divu gadu līgumu par astoņiem miljoniem dolāru (3,58 miljoniem latu).

"Viņš bija lielisks. Spēlēja ļoti veiksmīgi un bija mūsu uzbrukuma līderis. Katru reizi, kad viņš bija laukumā, tad varēja mainīt spēles gaitu," Ņujorkas "Rangers" ģenerālmenedžeris Glens Saters izteicās par Jāgru, kurš vienībā spēlēja kopš 2004.gada.

2005./2006.gada sezonā hokejists guva 123 rezultativitātes punktus, bet tagad viņš varētu pāriet uz jaundibinātās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Omskas "Avangard", kas spēlē vienā apakšgrupā ar Latvijas klubu Rīgas "Dinamo".

Savukārt Neslunds pagājušajā sezonā "Canucks" labā guva 55 rezultativitātes punktus.

"Avangard" komandā Jāgrs jau spēlēja 2004./2005.gada sezonā, kad bija NHL lokauts. 32 aizvadītajās spēlēs hokejists guva 16 vārtus.

Kopumā NHL čehs aizvadījis 18 sezonas "Rangers", Pitsburgas "Penguins" un Vašingtonas "Capitals" rindās, izceļoties ar 646 vārtiem un 953 rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!