Foto: instagram.com/matiss35/

Latvijas hokeja vārtsargs Edmunds Matīss Kivlenieks dienu pirms Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas sākuma nosūtīts uz Kolumbusas "Blue Jackets" fārmklubu, apstiprinājusi vienība.

Līdz ar to Latvijas hokejists nav izturējis konkurenci pirmajā komandā un sezonu uzsāks Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienībā Klīvlendas "Monsters", kur spēlēja arī pagājušajā sezonā.

Uz fārmklubu Kivlenieks devies kopā ar uzbrucēju Aleksu Brodharstu.

22 gadus vecais Kivlenieks līdz pat pēdējam brīdim cīnījās par vietu sastāvā. Latvietim neizdevās izkonkurēt 24 gadus veco somu Jonasu Korpisalo un 30 gadus veco krievu zvaigzni Sergeju Bobrovski.

Līdz ar to zināms, ka jauno NHL sezonu no Latvijas pārstāvjiem uzsāks tikai Zemgus Girgensons, kurš spēlē Bufalo "Sabres".

Iepriekš NHL pirmssezonas treniņnometnēs piedalījās, bet uz AHL tika nosūtīti arī uzbrucēji Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins") un Rūdolfs Balcers (Otavas "Senators"), kā arī aizsargi Kristiāns Rubīns (Toronto "Maple Leafs") un Kristofers Bindulis (Vašingtonas "Capitals").

"Blue Jackets" pieder tiesības arī uz citu Latvijas vārtsargu Elvi Merzļikinu, kurš šobrīd spēlē Šveices komandā "Lugano".

NHL 102. sezona sāksies trešdien, bet regulārais čempionāts noslēgsies 6. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!