Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets" piektdien neilgi pirms līgas drafta no Čikāgas "Blackhawks" komandas iemainīja rezultatīvu sniegumu rādošo krievu uzbrucēju Artēmiju Panarinu.

Pirms NHL drafta vairāki klubi veica spēlētāju maiņu darījumus, taču "Blue Jackets" un "Blackhawks" vienošanās bija "skaļākā".

Kolumbusas klubs bez Panarina, kurš maijā kļuva par pasaules čempionāta rezultatīvāko spēlētāju, tiekot iekļauts arī turnīra simboliskajā izlasē, ieguva arī amerikāņu uzbrucēju Taileru Motti un sestās kārtas izvēli šī gada NHL draftā, bet uz Čikāgu pārcelsies uzbrucējs Brendons Sāds, kuram tā būs atgriešanās "Blackhawks" rindās, kā arī zviedru vārtsargs Antons Fošbergs.

Panarins NHL aizvadījis divas sezonas Čikāgas kluba rindās, 162 spēlēs iemetot 61 ripu un 90 reizes asistējot partneriem, kamēr Stenlija kausa izcīņā viņam 11 mačos divi precīzi metieni un sešas piespēles.

"Blue Jackets" piektdien iemainīja arī Džordanu Šrēderu no Minesotas "Wild", atdodot Danti Salituro, kamēr "Blackhawks" no Arizonas "Coyotes" ieguva aizsargu Konoru Mērfiju un uzbrucēju Lorānu Dofēnu, pretī atdodot aizsargu Niklasu Hjalmarsonu.

Tāpat Stenlija kausa ieguvēja Pitsburgas "Penguins" no Sentluisas "Blues" iemainīja uzbrucēju Raienu Rīvsu, atdodot pretim uzbrucēju Oskaru Sundkvistu.

"Blues" veica darījumu arī ar Filadelfijas "Flyers", saņemot uzbrucēju Breidenu Šennu, bet šķiroties no aizsarga Jori Lehteras.

Tikmēr Ņujorkas "Rangers" no "Coyotes" iemainīja Entoniju Deandželo, bet šķīrās no Dereka Stepena un Anti Rāntas.

Vēl dienu iepriekš Ņujorkas "Islanders" no Edmontonas "Oilers" iemainīja rezultatīvo uzbrucēju Džordanu Eberli.

Piektdien NHL drafta pirmajā kārtā ar pirmo numuru tika izraudzīts šveicietis Niko Hišers, kuru izvēlējās Ņūdžersijas "Devils" komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!