No Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmdien izstājās pašreizējie trofejas īpašnieki Čikāgas "Blackhawks", kuriem "play off" otrajā kārtā liedza iekļūt Sentluisas "Blues".

Stenlija kausa izslēgšanas turnīra pirmās kārtas izšķirošajā, septītajā spēlē "Blues" savās mājās ar 3:2 pieveica "Blackhawks", turpinot cīņu par prestižo kausu. Sērijas gaitā "Blues" bija vadībā ar 3-1, Čikāga panāca 3-3, bet izšķirošajā mačā Stenlija kausa ieguvējiem nācās piekāpties.

Izšķirošajā spēlē pirmajā periodā Jori Lehtera un Koltons Parajko ar 2:0 vadībā izvirzīja "Blues", bet pirmā perioda izskaņā Marians Hosa samazināja rezultāta starpību. Otrā perioda sākumā Endrū Šovs izlīdzināja rezultātu, bet uzvaras vārtus "Blues" labā guva Trojs Brūvers, kurš precīzs bija pēdējās trešdaļas devītajā minūtē.

"Blackhawks" ir otrā Stenlija kausa ieguvēja, kas pēdējos četros gados kā titula ieguvēja izslēgšanas turnīrā nepārvar pirmo kārtu. 2011. gadā Stenlija kausu ieguva Bostonas "Bruins", kas nākamajā gadā nepārvarēja pirmo kārtu.

"Blues" tagad Stenlija kausa otrajā kārtā tiksies ar Dalasas "Stars", kas pirmajā kārtā sešās spēlēs pieveica Dalasas "Stars".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!