Foto: penguins.nhl.com

Latvijas izlases uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komanda sestdien svinēja pārliecinošu uzvaru Amerikas Hokeja līgas (AHL) mačā.

"Penguins" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 6:0 (2:0, 1:0, 3:0) sagrāva Belvilas "Senators" vienību.

Bļugers šajā mačā vienu reizi meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Viņš šosezon 34 spēlēs guvis desmit vārtus, veicis 11 rezultatīvas piespēles un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +7.

Tikmēr zaudējumu sestdien cieta uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Barracuda", kas viesos ar 2:3 (0:0, 1:1, 1:2) atzina Sandjēgo "Gulls" pārākumu.

Balcers šajā spēlē piecas reizes meta pa pretinieki vārtiem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Viņš šosezon 31 spēlē guvis septiņus vārtus, veicis 16 rezultatīvas piespēles un nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -7.

Tāpat neveiksmi cieta vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Bridžportas "Sound Tigers", kas viesos ar 1:6 (1:2, 0:2, 0:2) kapitulēja Toronto "Marlies" vienībai, kas nesen uz AHL bija izsaukusi latviešu uzbrucēju Mārtiņu Dzierkalu.

Gudļevskis šajā mačā bija uz rezervistu soliņa, bet viņa konkurents par vietu vārtos Kristofers Gibsons atvairīja 24 no 30 pretinieku metieniem.

Tāpat zaudējumu cieta arī vārtsarga Matīsa Emdunda Kivlenieka pārstāvētā Klīvlendas "Monsters", kas viesos pēcspēles metienu sērijā ar 3:4 (2:1, 1:2, 0:0, 0:0, 0:1) piekāpās Rokfordas "IceHogs" vienībai.

Kā vēstīts, Kivlenieks izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Kolumbusas "Blue Jackets", viņa vietā uz AHL nosūtot somu Jūnasu Korpisalo, kuram nepieciešama spēļu prakse. Korpisalo sestdien AHL mačā atvairīja 37 no 40 metieniem.

Kopvērtējumā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" ar 45 punktiem 34 spēlēs ieņem otro vietu Atlantijas divīzijā, kur "Sound Tigers" ar 37 punktiem ir piektā. Savukārt Centrālajā divīzijā vārtsarga "Monsters" ar 26 punktiem 32 cīņās ieņem pēdējo - septīto - pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā septītā ar 32 punktiem 31 mačā ir Sanhosē "Barracuda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!