Foto: facebook.com/WilkesBarreScrantonPenguins

Latvijas hokejista Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāras/Skrantonas "Penguins" vienība ceturtdien Amerikas Hokeja līgas (AHL) Austrumu konferences izslēgšanas spēļu pirmās kārtas cīņā mājās ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) pārspēja Providensas "Bruins" komandu, nonākot viena panākuma attālumā no iekļūšanas "play off" turnīra nākamajā kārtā.

"Penguins" sērijā līdz trīs uzvarām izvirzījās vadībā ar 2-1, līdz ar to jau nākamajā cīņā, kas notiks piektdien, var nodrošināt sev vietu Austrumu konferences pusfinālā.

Spēles rezultāts tika atklāts vien septiņas sekundes pirms otrā perioda beigām, kad mājiniekus vadībā skaitliskajā vairākumā izvirzīja Tims Eriksons, bet trešā perioda otrajā minūtē Deivids Vorsofskis "Penguins" pārsvaru dubultoja.

Nepilnas septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām "Bruins" vairākumā vienus vārtus atguva, tomēr "Penguins" nosargāja uzvaru.

Bļugers ar rezultativitāti neizcēlās, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības rādītāju, bet otrajā trešdaļā nopelnīja divas soda minūtes.

Šo sēriju ar uzvaru sāka "Bruins" (2:1), taču otrajā mačā AHL regulārā čempionāta labākā komanda "Penguins" revanšējās (6:5 pagarinājumā), tagad pārņemot vadību.

Bļugers šosezon 54 regulārās sezonas mačos guva septiņus vārtus un veica 24 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +24, kas bija septītais labākais rādītājs līgā un trešais komandā.

Kā ziņojām, Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā latviešu vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" ar 2-1 ir vadībā pret Sentdžonsas "IceCaps", savukārt Rietumu konferencē uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" pagaidām spēlē neizšķirti 1-1 pret Stoktonas "Heat".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!