Foto: facebook.com/WilkesBarreScrantonPenguins

Latviešu uzrucēja Teodora Bļugera pārstāvētajai Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" vienībai pēc vēl viena zaudējuma izslēgšanas turnīrā svētdien noslēgusies sezona Amerikas Hokeja līgā (AHL).

"Penguins" komanda Austrumu konferences ceturtdaļfināla izšķirošajā – piektajā – cīņā savā laukumā ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:1) piekāpās Providensas "Bruins", sērijā līdz trim uzvarām ciešot neveiksmi ar 2-3.

Bļugers šajā mačā veica četrus metienus pa vārtiem, bet neviens no tiem nebija sekmīgs. Cīņu latvietis noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Pēc šī zaudējuma "Penguins" ir noslēgusi savu sezonu, turklāt pastāv teorētiska iespējamība, ka Bļugers varētu pievienoties Latvijas izlasei, kam jau šonedēļ Vācijā sākas pasaules čempionāts. Izslēgšanas turnīra piecās spēlēs viņš guva vienus vārtus.

Savukārt 54 regulārās sezonas spēlēs Bļugers šosezon guva septiņus vārtus un veica 24 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +24, kas bija septītais labākais rādītājs līgā un trešais komandā.

Zaudējumu Rietumu konferences ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē svētdien piedzīvoja uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Sanhosē "Barracuda", kas viesos ar 3:5 (1:0, 1:2, 1:3) atzina Stoktonas "Heat" pārākumu. Rezultāts sērijā līdz ar to kļuvis neizšķirts 2-2.

Jevpalovs šajā mačā nopelnīja divas minūtes par pretinieka turēšanu, kā arī izpelnījās negatīvu lietderības koeficientu -1.

Latvijas hokejists regulārajā čempionātā 65 mačos izcēlās ar 13 vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnīja lietderības koeficientu +13.

Šīs sērijas izšķirošā spēle notiks otrdien "Barracuda" laukumā.

Līdz pat sezonas pēdējai kārtai "Penguins" un "Barracuda" cīnījās par uzvaru regulārajā čempionātā, ko gan noslēgumā izcīnīja Vilksbāres/Skrentonas klubs.

Jau ziņots, ka pirms tam Austrumu konferences ceturtdaļfinālu pārvarēja vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch", kas sērijā ar 3-1 pārspēja Sentdžonsas "IceCaps".

Gudļevskis nevienā no četrām spēlēm laukumā gan nedevās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!