Foto: facebook.com/WilkesBarreScrantonPenguins

Latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers sestdien izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli noslēdzošajā Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā, bet Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komanda izcīnīja pirmo vietu kopvērtējumā.

Regulārās sezonas pēdējā spēļu dienā "Penguins" savā laukumā ar 5:4 (1:2, 1:1, 3:1) apspēlēja Bridžportas "Sound Tigers" hokejistus, Bļugeram kļūstot par komandas otro rezultatīvāko hokejistu.

Bļugers bez vārtu guvuma un rezultatīvās piespēles izcēlās arī ar diviem metieniem pa vārtiem. Abus rezultativitātes punktus Bļugers nokārtoja skaitliskajā vairākumā un dueli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2, nespējot noturēties pirmajā pieciniekā visā līgā pēc lietderības.

Bļugers šosezon 54 regulārās sezonas mačos guva septiņus vārtus un veica 24 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +24, kas bija septītais labākais rādītājs līgā un trešais komandā.

Pēdējā spēļu dienā uz triumfu regulārajā sezonā no rokām izlaida uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" komanda, kas noslēdzošajā mačā ar 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:1) viesos pagarinājumā piekāpās Beikersfīldas "Condors" komandai.

Jevpalovs mačā izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem, bet šosezon kopā viņš 65 cīņās savāca 13 vārtus un astoņas rezultatīvas piespēles, iegūstot par trešdaļu vairāk rezultativitātes punktu nekā pērn.

Tikmēr uzvaru regulārās sezonas noslēgumā sestdien izcīnīja latviešu vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" komanda, kas viesos ar 5:2 (2:0, 2:2, 1:0) apspēlēja Jūtikas "Comets".

Gudļevskis šajā mačā atvairīja 23 no 25 pretinieku metieniem, bet pēdējā laikā viņš laukumā iziet vien reizi nedēļā.

Kopā šosezon Gudļevskis 37 mačos palīdzēja "Crunch" gūt 15 uzvaras, vidēji ielaižot 2,65 ripas un atvairot 89,7% pretinieku metienu. Viņš "Crunch" spēlēja jau ceturto sezonu. Ja vidēji ielaistajās ripās šī viņam bija veiksmīgākā sezona, atvairītajos metienos - neveiksmīgākā. Tāpat viņš iepriekšējās trijās sezonās allaž bija guvis vairāk uzvaru.

Visā līgā un Atlantijas divīzijā ar 107 punktiem 76 spēlēs triumfēja "Penguins" komanda, kurai ar 95 punktiem 68 mačos sekoja Klusā okeāna divīzijas čempione "Barracuda".

"Penguins" komanda šosezon nopelnīja 70,4% punktu, bet "Barracuda" - 69,9% un vadībā bija vēl pirms pēdējās spēļu dienas.

Savukārt "Crunch" ar 90 punktiem 76 cīņās pēdējā dienā izrāva pirmo vietu Ziemeļu divīzijas kopvērtējumā. Pērn Sirakjūsas komanda, kas ir NHL kluba Tampabejas "Lightning" fārmklubs, "play-off" neiekļuva, bet tagad ir ieguvusi iespēju trešo reizi pēdējo piecu gadu laikā cīnīties par Kaldera kausu.

AHL regulārajā čempionātā komandas neaizvadīja vienādu spēļu skaitu, tāpēc ieņemto vietu secībai tika skaitīti procentuāli iegūtie punkti.

Izslēgšanas turnīrs sāksies nākamajā nedēļā, komandām pirmajā kārtā aizvadot sērijas līdz trim uzvarām - "Penguins" tiksies ar Providensas "Bruins", "Crunch" spēkosies ar Sentdžonsas "IceCaps", bet "Barracuda" centīsies apspēlēt Stoktonas "Heat".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!