Foto: facebook.com/WilkesBarreScrantonPenguins

Latvijas hokejists Teodors Bļugers piektdien guva karjerā pirmos vārtus Amerikas Hokeja līgas (AHL) izslēgšanas spēlēs, kas gan nelīdzēja Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" vienībai tikt pie uzvaras, tikmēr rezervē sēdošā Kristera Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" sasniegusi "play-off" otro kārtu.

"Penguins" komanda Austrumu konferences ceturtdaļfināla cīņā mājās ar 2:4 (0:3, 1:1, 1:0) zaudēja Providensas "Bruins" komandai, bet sērijā līdz trīs uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 2-2.

Bļugers savus pirmos "play-off" vārtus profesionāļa karjerā iemeta otrā perioda beigās, taču tobrīd "Penguins" jau zaudēja ar 0:4. Vēl vienus vārtus mājinieki guva trešā perioda vidū, taču no zaudējuma izglābties nespēja, tāpēc šajā sērijā būs nepieciešamas izšķirošais - piektais - mačs, kas svētdien atkal notiks "Penguins" laukumā.

Latvijas hokejists piektdienas spēlē trīs reizes meta pa vārtiem, cīņu noslēdzot ar pozitīvu lietderības rādītāju +1.

Šo sēriju ar uzvaru sāka "Bruins" (2:1), taču nākamajos divos mačos AHL regulārā čempionāta labākā komanda "Penguins" revanšējās (6:5 pagarinājumā un 2:1).

Bļugers AHL debitēja pērn, kad arī piedalījās izslēgšanas spēlēs, taču desmit cīņās izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Savukārt šosezon četros "play-off" viņam ir viens precīzs metiens, bet 54 regulārās sezonas spēlēs Bļugers guva septiņus vārtus un veica 24 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +24, kas bija septītais labākais rādītājs līgā un trešais komandā.

Tikmēr citā Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā "Crunch" mājās pagarinājumā ar 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 1:0) uzvarēja Sentdžonsas "IceCaps", sērijā svinot panākumu ar 3-1.

Gudļevskis nevienā no četrām spēlēm laukumā nedevās, bet Sirakjūsas vārtus sargāja pieredzējušais Maiks Makena, kurš piektdien atvairīja 26 no 27 metieniem un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni.

"Crunch" uzvaru mačā un visā sērijā nodrošināja pagarinājuma trešajā minūtē, Gabriels Dimo.

Šajā sezonā Gudļevskis AHL regulārajā turnīrā 37 mačos vidēji ielaida 2,65 ripas un atvairīja 89,7% pretinieku metienu, zaudējot komandas pirmā vārtsarga vietu.

Savukārt Rietumu konferencē uzvaras attālumā no otrās kārtas sasniegšanas nokļuvusi Latvijas hokeja uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Sanhosē "Barracuda", kas piektdien viesos ar 5:3 (2:0, 0:2, 3:1) uzvarēja Stoktonas "Heat", sērijā izvirzoties vadībā ar 2-1.

Jevpalovs ar rezultativitāti neizcēlās, pa vārtiem nemeta, bet pirmajā periodā nopelnīja divas soda minūtes, maču noslēdzot ar neitrālu lietderības rādītāju.

Latvijas hokejists regulārajā čempionātā 65 mačos izcēlās ar 13 vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnīja lietderības koeficientu +13.

Sērijas ceturtā spēle, kas var kļūt arī par pēdējo, svētdien notiks Stoktonas kluba laukumā.

Līdz pat sezonas pēdējai kārtai "Penguins" un "Barracuda" cīnījās par uzvaru regulārajā čempionātā, ko gan noslēgumā izcīnīja Vilksbāres/Skrentonas klubs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!