Foto: LETA

Amerikas hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers izcēlās ar trīs rezultativitātes punktiem, kas sekmēja Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komandas uzvaru.

"Penguins" ar rezultātu 6:4 pārspēja Heršijas "Bears", kuras sastāvā spēlē latvietis Kristofers Bindulis.

Bļugers otrā perioda pēdējā sekundē palīdzēja Tomasam Dipauli gūt vārtus un panākt rezultātu 4:2, bet pēc tam pēc latvieša piespēles Dipauli guva arī piektos vārtus, rezultātam kļūstot 5:3. Četras minūtes pirms spēles beigām Bļugers pats guva vārtus. Ar trim rezultativitātes punktiem Bļugeru atzina par spēles trešo rezultatīvāko spēlētāju.

Bļugers šajā mačā četras reizes meta pa vārtiem, bet spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficentu +2. Šosezon Bļugers izcēlies ar 17 vārtiem un 20 rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt aizsargs Binduls šo maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficentu +2. Viņam šī bija astotā AHL spēlē šajā sezonā, bet pie punktiem viņš nav ticis.

Citā mačā Bridžportas "Sound Tigers" ar rezultātu 1:4 zaudēja Providensas "Bruins". "Sound Tigers" vārtos latvietis Kristers Gudļevskis atvairīja 39 no 43 pretinieku metieniem. Šajā sezonā viņš 32 spēlēs vidēji ielaidis 2,76 vārtus un atvairījis 89,8 procentus metienu.

Vēl Rūdolfs Balcers palika bez rezultativitātes punktiem, bet Sanhosē "Barracda" ar 4:5 pagarinājumā zaudēja Ontario "Reign". Latviešu uzbrucējs šajā mačā pa vārtiem nemeta un pabeidza spēli ar -1.

Balcers šosezon guvis 17 vārtus un izdarījis 23 piespēles 55 mačos.

Savukārt cits vārtsargs Matīss Kivlenieks palika rezervē, bet viņa Klīvlendas "Monsters" ar 0:4 piekāpās Sanantonio "Rampage". "Monsters" vārtos Džefs Zatkofs atvairīja 25 no 29 metieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!