Foto: LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers sestdien guva vārtus jau otrajā Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā pēc kārtas, kas gan šoreiz neglāba viņa pārstāvēto Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komandu no zaudējuma.

"Penguins" hokejisti savā laukumā ar 2:3 (1:0, 1:1, 0:2) piekāpās Leihaiveli "Phantoms".

Tieši Bļugers šī mača 19.minūtē atklāja spēles rezultātu. Otrajā periodā viesi gan panāca izlīdzinājumu, bet 39.minūtē Raiens Hagertijs no jauna vadībā izvirzīja "Penguins" hokejistus.

Noslēdzošās 20 minūtes mājiniekiem gan bija neveiksmīgas, jo tika ielaisti divi bezatbildes vārti, kas lika ciest zaudējumu.

Bļugers šajā spēlē veica četrus metienus pa vārtiem un dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Viņš tika nosaukts par šī mača trešo spožāko zvaigzni.

Šosezon Bļugers 28 spēlēs izcēlies ar deviņiem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Vēl piektdien viņš guva "Penguins" uzvaras vārtus pagarinājumā, kas vienībai ar 4:3 ļāva pieveikt Bingemtons "Devils".

Citā mačā latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis palika uz rezervistu soliņa, kamēr viņa pārstāvētā Bridžportas "Sound Tigers" izbraukumā ar 5:1 (1:0, 2:0, 2:1) uzvarēja Hartfordas "Wolf Pack" komandu. Latvijas vārtsarga konkurents Kristofers Gibsons tika galā ar 22 no 23 metieniem, tiekot nosaukts par cīņas otro spožāko zvaigzni.

Tāds pats liktenis piemeklēja arī talantīgo vārtsargu Matīsu Edmundi Kivlenieku, kurš no rezervistu soliņa noraudzījās, kā viņa pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" savā laukumā ar 3:5 (1:2, 2:0, 0:3) piekāpjas Milvoki "Admirals". Baltkrievs Ivans Kulbakovs atvairīja 28 no 33 metieniem.

Kopvērtējumā "Penguins" ar 35 punktiem 28 spēlēs ieņem ceturto vietu Atlantijas divīzijā, kur "Sound Tigers" ar 31 punktu 29 mačos ir piektā.

Ziemeļu divīzijā līdere ar 44 punktiem 30 spēlēs ir uzbrucēja Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Toronto "Marlies" komanda. Vēl Centrālajā divīzijā "Monsters" ar 23 punktiem 27 cīņās ieņem pēdējo - septīto - pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā sestā ar 28 punktiem 26 mačos ir uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Barracuda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!