Foto: LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Pitsburgas "Penguins" meklē spēlētājus trešās un ceturtās maiņas centra uzbrucēja pozīcijai, un latvietis Teodors Bļugers esot viens no pretendentiem uz šo pozīciju.

"Penguins" komandā pirmajā divās maiņās centra uzbrucēju pozīcijās spēlē NHL zvaigznes Sidnijs Krosbijs un Jevgeņijs Malkins, bet šajā starpsezonā aktuāls kļuvis jautājums par spēlētājiem, kuri šajā pozīcijā varētu spēlēt trešajā un ceturtajā maiņā.

Portāla "nhl.com" apskatnieks Sems Kesans, atsaucoties uz "Penguins" ģenerālmenedžeri Džimu Raterfordu, izcēla galvenos kandidātus uz vakanto pozīciju komandā, un to starpā ir arī Bļugers.

Tiek izcelts, ka Bļugeram ir ļoti labs hokeja IQ, un viņš ļoti labi darbojas savā aizsardzības zonā. Tāpat viņš prot nolasīt situācijas uzbrukumā, izveidot iespējas komandas biedriem un atrasties pareizajā pozīcijā laukumā.

"Es vēlos pierādīt, cik uzticams esmu aizsardzībā. Tā ir svarīgākā lieta, bet uzbrukumā jāizveido iespējas, kad tādas parādās," teica pats Bļugers.

Bļugeru 2012. gada NHL draftā "Penguins" izvēlējās otrajā kārtā ar 52.numuru, bet pērn viņš aizvadīja pirmo pilno profesionāļa sezonu Amerikas Hokeja līgā, pārstāvot Vilksbāres/Skrentonas "Penguins".

Vēl uz vietu "Penguins" sastāvā nākamajā sezonā pretendē arī Adams Džonsons, Gregs Makkegs un Džejs Makklements.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!