Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Teodors Bļugers piektdien atzīmējās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli Amerikas hokeja līgas (AHL) mačā, tiekot atzīts par spēles pirmo zvaigzni.

Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" viesos ar rezultātu 4:2 (0:1, 1:1, 3:0) pārspēja Grendrepidsas "Griffins".

Bļugers trešā perioda astotajā minūtē guva vārtus, kas vēlāk izrādījās uzvaru nesošie, jo panāca 3:2. Pamatlaika pēdējās minūtē viņš atzīmējās arī ar rezultatīvu piespēli, palīdzēdams komandas biedram raidīt ripu tukšos pretinieku vārtos.

Viņš šajā mačā trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +2.

Bļugers šosezon 49 spēlēs guvis 13 vārtus un veicis 17 rezultatīvas piespēles.

Februārī viņš tika izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Pitsburgas "Penguins", sešās spēlēs paliekot rezervē un vēl nedebitējot planētas spēcīgākajā līgā.

Savukārt ar rezultatīvu piespēli atzīmējās Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" savā laukumā pagarinājumā ar rezultātu 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pārspēja Beikersfīldas "Condors" komandu.

Balcers šajā spēlē divas reizes meta pa vārtiem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Viņš šosezon 50 spēlēs guvis 14 vārtus un veicis 20 rezultatīvas piespēles.

Balcers februārī trīs reizes tika izsaukts uz NHL vienību Sanhosē "Sharks", taču arī viņam sava debija NHL vēl jāgaida.

Tikmēr vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Bridžportas "Sound Tigers" viesos ar rezultātu 4:2 (0:1, 2:1, 2:0) apspēlēja Lavālas "Rocket" hokejistus.

Gudļevskis šajā spēlē atvairīja 22 no 24 pretinieku mestajām ripām.

Latviešu vārtsargs šosezon 26 spēlēs vidēji ielaidis 2,69 ripas un atvairījis 89,8% metienu.

Savukārt vēl viens latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks piektdien nespēja glābt savu komandu no zaudējuma, Klīvlendas "Monsters" vienībai savu skatītāju priekšā ar rezultātu 1:5 (1:1 0:4, 0:0) kapitulējot Tūsonas "Roadrunners".

Kivlenieks spēlē iesaistījās mača vidū, kad viņa konkurents par vietu vārtos Džefs Zetkofs bija pamanījies ielaist četras ripas. Nākamajās 30 minūtēs Kivlenieks atvairīja sešus no septiņiem metieniem.

Viņš šosezon laukumā bijis 32 spēlēs, vidēji ielaižot 3,08 vārtus un atvairot 89,1% metienu.

AHL kopvērtējumā "Penguins" ar 71 punktu 54 spēlēs ieņem otro vietu Atlantijas divīzijā, kur "Sound Tigers" ar 62 punktiem 57 mačos ir piektā.

Savukārt Centrālajā divīzijā "Monsters" ar 43 punktiem 54 cīņās ieņem pēdējo, septīto, pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijā "Barracuda" ar 52 punktiem 51 mačā ir septītā starp astoņām vienībām.

AHL kopvērtējumā Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" ar 69 punktiem 53 spēlēs ieņem otro vietu Atlantijas divīzijā, kur "Sound Tigers" ar 60 punktiem 56 mačos ir piektā.

Savukārt Centrālajā divīzijā vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" ar 43 punktiem 53 cīņās ieņem pēdējo, septīto, pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijā Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" ar 50 punktiem 50 mačos ir septītā starp astoņām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!