Foto: LETA

Latvijas hokejisti Teodors Bļugers un Kristofers Bindulis svētdien palīdzēja savām komandām svinēt uzvaras Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlēs.

Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" savā laukumā ar 4:3 (0:1, 1:1, 2:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Providensas "Bruins" vienību.

Bļugers šajā mačā vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -2.

Latviešu uzbrucējs šosezon 12 spēlēs guvis divus vārtus, veicis trīs rezultatīvas piespēles un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Tikmēr aizsarga Binduļa pārstāvētā Hēršijas "Bears" komanda savu skatītāju priekšā ar 6:1 (3:0, 2:0, 1:1) sagrāva Leihaiveli "Phantoms".

Bindulis šajā mačā atzīmējās ar divām soda minūtēm un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Viņš šosezon trijās AHL spēlēs palicis "sausā" un ticis pie negatīva lietderības koeficienta. Šosezon viņš aizvadījis arī vienu maču Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandā Dienvidkarolīnas "Stingrays".

Tikmēr vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks ielaida sešas ripas, bet viņa pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" viesos ar 1:6 (0:2, 0:2, 1:2) kapitulēja Aiovas "Wild" vienībai.

Kivlenieks šajā spēlē atvairīja 21 no 27 pretinieku mestajām ripām.

Viņš šosezon piecos mačos vidēji ielaidis 2,56 ripas un atvairījis 90,0% metienu.

Tāpat no zaudējuma savu komandu neglāba uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" savā laukumā ar 2:5 (0:3, 0:2, 2:0) piekāpās Manitobas "Moose".

Balceram šajā spēlē viens metiens pa vārtiem un negatīvs lietderības koeficients.

Šosezon viņš 11 spēlēs guvis vienus vārtus un asistējis septiņos vārtu guvumos, kā arī ticis pie negatīva lietderības koeficienta -4.

Tāpat zaudējumu cieta vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Bridžportas "Sound Tigers", kas savā laukumā ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) atzina Hartfordas "Wolf Pack" pārākumu.

Gudļevskis šoreiz palika rezervē, bet viņa konkurents par vietu vārtos Kristofers Gibsons atvairīja 23 no 25 pretinieku mestajām ripām.

Gudļevskis šosezon sešās spēlēs vidēji ielaidis 3,05 ripas un atvairījis 88,7% metienu.

Līgas kopvērtējumā "Penguins" komanda ar 19 punktiem 12 spēlēs ieņem pirmo vietu Atlantijas divīzijā, "Bears" ar 14 punktiem 14 spēlēs ieņem piekto vietu, bet "Sound Tigers" ar 12 punktiem 13 dueļos ir septītā.

Toronto "Marlies", kuras pieteikumā ir uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, ar 22 punktiem 15 mačos ir pirmā Ziemeļu divīzijā un visā līgā, kamēr Centrālajā divīzijā "Monsters" ar 12 punktiem 11 cīņās ieņem ceturto pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā astotā ar deviņiem punktiem 11 mačos ir "Barracuda" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!